Absinthe Alkohol, Bara en drink alternativt en legend?

Många folk antar att absint är en likör, men det är minsann klassificerad som alkohol alternativt alkohol främst alldenstund det inte är buteljerat med tillsats av socker.

En nuförtiden nästan utsuddad gräns säger att en likör är alkohol med tillsats utav socker och smakämnen – och då börjar antagligen nära nog all alkohol som saluförs idag heta likör.

Vår ”egen” Vodka Absolut Citron eller blåbär, vem skulle anlända på tanken att kalla dessa för en likör?

Absithe är en bärkraftig växtbaserade alkohol som destilleras med malört samt anis, men är oxå känd för att få andra aromatiska örter som fänkål, lakrits, kvanne rot, koriander, muskot, enbär samt mer.

Ordet absint refererar antingen till den alkoholhaltiga drycken alternativt den faktiska malörtens nickname Artemisia absinthium.

Absinthe alkohol finns i många annorlunda versioner.

Dess vidareutveckling började i slutet utav 17-talet i Schweiz för att efter spridas till andra länder som satte sin egen prägel på originalet.

Som man kanske förstår, var kvaliteten på de olika märkena mycket varierade, ungefär som vin är nu, och de billigare sorterna av absint hade lägre alkoholhalt och begagnade ofta ingredienser som var direkt skadliga.

Sorten som heter “Bohemian Absinth” kom från Tjeckien och var en av dessa billigare sorter som innehöll lite alternativt ingen anis, fänkål eller någon av de övriga örter som hittades i den traditionella absint.

Den schweiziska samt särskilt den franska var ansvariga för att kraftigt accelerera poopulariteten för absint samt bedömdes mestadels vara de som producerade högsta kvalitet.

Medans alla innehar sina egna personliga smakpreferenser, en “deluxe absinthe” är i allmänhet av högre kvalitet än en absint förbud.

Det finns även ett litet antal betraktas som “special absint” som är totalt exklusiv samt annorlunda.

Det är många legender samt myter kring absint sprit, vilket dess franska smeknamn, “The Green Fairy – La fée verte” ) därför att det (oftast) har en smaragdgrön färg.

Inledningsvis såldes det som ett universellt medicin, antagligen på grund av fördelarna med malört och andra örter.

Det rekommenderades för behandling utav epilepsi, kolik, gikt, njursten, och mycket mer.

Så småningom såldes det både som en huskur samt en aptitretare.

Den hade en unik effekt på dem som drack det, det till och med förbjöds utav den schweiziska regeringen 1910.

Många trodde att hög användning utav absint var kopplat till hallucinationer, våld och missmod.

Kanske det är därför det fick så mycket eloge utav bohemiska typer och konstnärer som Picasso, Ernest Hemingway och Oscar Wilde.

Legenden säger att den berömda holländska konstnären Van Gogh, skar av sitt förena öra under dess inverkan.

Absinthe blev så poppis i Frankrike, särskilt med bohemiska författarinna samt konstnärer i Paris.

De hade “den gröna timmen”, som motsvarar vår “happy hour” nuförtiden.

Du kan finna det i nattklubbar samt populära hangouts som Moulin Rouge.

Eftersom produktionen utav drycken ökade så gjorde även efterfrågan, och ganska inom kort sjönk priset så att alla drack den.

Detta varade tills några galna folk förstörde allmän andra.

Det fanns flera planerat dråp som var kopplade till konsumtion utav absint precis runt 1900, det mest kända är de Lanfray morden vari en man dödade först sin egen familj samt därefter sej själv.

Vid det laget var det Schweiz som först förbjöd den legendariska dycken men flera andra länder följde kort därnäst.

Även om det fortfarande faktiskt ej är lagligt i USA ännu så lyfte Schweiz undan förbudet år 2005 och den kända gröna drycken växer nu i popularitet åter.

Idag när man har lärt dej ett litet antal intressanta information om absinthe, kommer jag bevilja dig själv bestämma om det bara är en annan dryck, eller kanske mer av en legend.

Med det växande popularitet som absinthe fått under de senaste åren, får vi avvakta samt se om historien upprepar sej.