Absinthe, – den mest legendariska utav alla drycker

Under hela historien om alkoholhaltiga drycker, hittar du noll mer legendarisk än absint.

De mesta människor har förmodligen en basal medvetenhet om att absint finns, men de flesta av dem känner till blott några sanna information om alkohol alternativt alkohol och blott en bråkdel av dem innehar haft chans att ha ett glas utav denna mystiska dryck före sig på bordet.

Därför vill jag med det här lilla inlägget presentera för er läsare lite information om denna legendariska spritdryck samt se tillbaka på dess lysande förflutna.

Det var i Couvet, Schweiz på 1790-talet som en så kallad allfungerande tonic som kallades absint först gjordes.

Mycket berusande och smaksatt med anis, sägs absint ha varit uppfinningen av Pierre Ordinaire, en läkare från Frankrike.

Men lokalbefolkningen i byn kommer ihåg att flertal år innan Dr Ordinaire kom till platsen, var systrarna Henriod kända för att få fabricera en medicinsk tonic som bar en stor likhet med absint Vill Du veta mer Klicka Här..

Ändå var det Ordinaire, inte Henriod systrar, som sålde formeln för absint tonicen till Dubied-Pernod familjen, som efter etablerade den första kommersiella verksamheten i Couvet, ett absint destilleri.

Under de årtionden som följde började absint att förlora sin bild som en läkemedelstonic samt blev mer känd för sina psykologiska effekter – stimulerande visioner, fantasier och för att ge inspiration till konstnärer.

Således legenden om den gröna fen kom på plats.

Ett faktum är att hon inspirerade så stora konstnärer samt författare som Degas, Van Gogh, Picasso, Hemingway, Oscar Wilde och Mary Shelley att alstra målningar och litteratur som har blivit tidlös i världens konst och litteratur.

När artonhundratalet gick mot sitt slut växte en lobby mot alkohol i allmänhet samt mot absinthe i synnerhet.

Så kallade vetenskapliga experiment gjordes för att påstådd bevisa att malörtens olja, en av de flera ingredienserna i absint, var riskabel samt giftig, , även om bara en liten antal malört fanns i en absint butelj.

En annan evenemang som skedde i början utav nittonhundratalet hjälpte till att försegla ödet för den gröna fen.

En schweizisk man, Jean Lanfray, fick ett raserianfall och mördade hela sin familj.

Även om gubben hade en lång historia utav att vara gravt alkoholiserad samt missbrukare skylldes morden på hans absintintag.

År 1912 gjordes absint olalgligt i flera europeiska länder samt US OF AMERICA.

Frankrike följde sedan år 1915.

Antagligen för att det var illegal frukt, har flera av de falska rykten samt historier om farorna med absint fortsatt att leva vidare än idag, fastän modern vetenskap innehar visat att malört inte är mer skadligt eller bildar dårskap än någon annan naturlig ingrediens som pepparmynta olja eller vaniljextrakt.

Idag, i begynnelsen utav 2000-talet, tas förbuden så sakteliga dän.

I de större europeiska länder är absint helt lagligt åter.

I USA (givetvis) finns det fortfarande grundnorm mot att alstra och avyttra den, ehuru annorlunda företag har hittat på potential att kringgå dessa förbud.

Att dricka absint är ej längre ett brott.

För en jänkare, innebära det att det är OK att dricka absint, så länge man handlar det från en juridisk, icke-amerikanska källa som du kan finna Internet.