Citronsyra och vinsyra ser till att hemmet blir rent och fräscht

Städa bör man… men om man städer med farliga kemikalier så kanske man icke mår så bra. Då kan det vara fint mycket bättre att nyttja sig av citronsyra eller vinsyra för att få det rent och fint därhemma. Detta är naturliga syror som är åtminstone lika effektiva som de kemikaliska produkterna som man får lägga ut dyra pengar för.

Citronsyra

Men före du skaffar en behållare med syra så ska du vara väl medveten om hur du kan nyttja pulvret och också tänka på att också naturliga ämnen kan bli farliga om man får i sig för mycket av dem.

Feja maskiner i hemmet med citronsyra

Något som är fantastiskt med citronsyran är hur den helt äter upp smuts. Man får bort fett, kalk och annat som man inte vill ha på och i maskiner på ett så enkelt sett. Ta en fullständigt ordinär snabbkokare som exempel. Istället för att införskaffa farliga kemikalier för avkalkning så kan du nyttja citronsyra som du blandar i kokhett vatten i kokaren därför att därefter låta det hela stå en stund.

OBS: man ska alltid köpa livsmdelsgodkänd syra till allting som kommer i kontakt med mat eller dryck. Till allt egentligen, detta är så ren syra att den kan använda i drycker, godis, efterrätter med mera. Alltså ätas och drickas.

Med vinsyra så får man en dylik effekt och man kan minsann få bort rostfläckar med vinsyran vilket icke är så dumt då man måhända har en maskin i köket som fungerar perfekt men som ser rätt eländig ut för att den har börjat rosta. Med citronsyra tvättmaskin (ungefär 100 gram brukar räcka) mår fint av så blir det skinande fräscht igen och varenda dålig lukt går bort.

Diskmaskin: det är endast att hälla lite pulver i facket där du normalt sett lägger maskindiskpulver och köra igång med diskmaskinen tom från disk. Det här är effektiv diskmaskinrengöring och du bör med det samma få en maskin som luktar gott och ser fin ut därinnanför igen.

Man kan minsann även köra med citronsyra tvättmaskin blir finare av. Det är i stort sett samma förfarande (ungefär 100 gram citronsyra) och helt ofarligt för framtida tvätt.

Rent i badrummet utan farliga kemikalier

Om du hör till de som inte vill använda kemikalier i badrummet men samtidigt inser att något mer än vatten tvingas till därför att få dän kalk och sådant som luktar illa så är citronsyran ett bra alternativ. Rent praktiskt så är det endast att behandla ytor som ska rengöras med syran och låta det hela stå ett tag. Skölj av och torka för ett perfekt resultat.

Man kan till och med tvätta toaletten med syran. Häll en stänk ner i toaletten och låt det hela verka en stund innan du tar fram toalettborsten därför att borsta. Det här leder till en väldigt renare samt snyggare toalettstol.

Viktigt att tänka på då du vill använda dig av citronsyran

Något som man kan glömma bort är att citronsyran är ett väldigt starkt medel även om det rör sig om en okonstlad produkt. Ifall du rengör din vattenkokare så måste du se till att skölja bort rester av citronsyra ordentligt före du använder kokaren återigen. Om du får alltför mycket syra i dig så kan det resultera I illamående samt värk i magen och det är inte trevligt. Detta kan även vara bra att tänka på då du vill städa i diskmaskinen, kör den en gång extra därefter utan disk.

Det viktigaste är att icke överdriva. Om man använder syran så behöver man icke nyttja så mycket för att uppnå gott resultat.