Med AROMOLJA får du en god doft hemmavid.

Det är lätt att med enkla medel som aromatiska oljor få ett hem att kännas mycket trivsammare och välkomnande. Det finns mängder av användningsområden för AROMOLJA. Du kanske känner till ETERISKA OLJOR från besök hos massageterapeuten som använder dessa för att påverka sinnet på ett positivt och avslappnande sätt med aromaterapi. Det är ett av många sätt att utnyttja aromolja eller doftolja som den också kallas, men den kan också smaksätta drycker.

pepparmynta

Hur hittar du AROMOLJA och ETERSIKA OLJOR som du föredrar?

Till att börja med så är det viktigt att du väljer doftoljor som tilltalar dig. Här finns säkert lika många åsikter som människor som provat, exempelvis tycker en del att Mandarinolja är perfekt medan andra anser den vara alldeles för fruktig. Om mandarinolja är poppis att använda till kolsyrad läsk är eukalyptus och pepparmintsolja populära för deras friska och lite kylande effekter.

Prova ut vilka dofter som passar dig och snåla inte på att utnyttja dem. Ett utmärkt sätt att använda olika oljor är att ha doftkrus med vatten och några droppar olja som värms upp av ljusen. För att stilla din nyfikenhet kan en webshop som den helsvenska allt-frakfritt bli din skattkammare att hitta rätt oljor.

Dofterna kan man använda på lite olika sätt. Under vintern vill du ha varmt och mysigt med rogivande doft, värme och levande ljus. En uppiggande ETERISK OLJA olja i en vattensprayflaska som man puffar med då och då kan rädda en varm sommarkväll.

Inte bara dofter är möjliga, prova att göra din egen munspray med exempelvis några droppar pepparmintolja i vatten. Skaka före användning. Om du vill prova att göra halstabletter eller godis, fräsch andedräkt eller polkagrissmak så är det bara att blanda olika oljor.

Har man barn i förskoleåldern så kan ett litet tips vara att se till att ha doften rosmarin hemma. Kanske inte så aktuellt – får vi hoppas – Om du tar lite AROMOLJA bakom öronen och halsen vid hårkanten så skyddar du dej och de dina från löss. Löss tycker inte om den doft vi tycker om så de håller sig borta.

Du kan ge ditt morgonkaffe eller barnens kolsyrade vatten helt egna smaker.

Blanda ett par aromoljor i vatten som du kolsyrar och skapa nya smaker. Du kommer upptäcka hur skoj det kan vara att ge ditt tråkiga kaffe en knuff med lite olika aromoljor.

Brygg ditt kaffe som vanligt och tillsätt sedan en smak som du tror kommer att passa. Den riktiga smaken och kicken av kaffet, med en extra touch av godis. Stjärnanisolja smakar bröstkarameller, pepparmintolja smakar polkagrisar och eukalyptusolja smakar eukalyptustabletter. Vi måste påpeka det igen, det finns absolut inga gränser vilka smaker du kan trolla fram med olika aromoljor. Prova gärna att mixa med vatten som du kolsyrar när du går på smak upptäcktsfärd.

Det här kan man göra på morgonen eller kanske på eftermiddagen på jobbet då man behöver lite mer energi och något som får en att bli på riktigt gott humör. Olika aromoljor kan inte bara ge en frisk fräsch smak till kaffe och kolsyrat vatten, de bjuder på en frisk andedräkt också.

Stanna inte upp i ditt experimenterande med olika smaker och dofter, tänk på att det finns oändliga varianter. En droppe av den oljan blandat med en droppe av en ny aromolja skapar något helt nytt. Var inte rädd att prova, billigaste upptäcktsfärden du kan hitta. Var inte knusslig när du beställer aromolja nästa gång, alla i familjen har sin favorit.