Att träna och ägna sig åt 5:2-dieten

För att gå ner i vikt och nå välmående så krävs det någon form av träning. Diet är enbart en av pusselbitarna i ett hälsosamt liv. Det är lätt att nöja sig med viktnedgången när du börjar fasta men kom ihåg att kilona du tappar inte bara är fett, det är även muskler som försvinner när kroppen inte längre får bränsle åt uppbyggnad.

Att syssla med 5:2 och annan periodisk fasta kommer dock att påverka ditt träningsschema. Att träna på fastedagarna är inte att råda, då du inte intar nog med kalorier för att kroppen ska kunna handskas med det.

Det är absolut ingen omöjlighet att träna i samband med 5:2-diet, du måste bara hitta din träningsform samt ditt tidsschema. Är du en ovan motionär kan du dra igång enkelt med längre promenader. När kroppen vänjer sig vid att komma ut avancerar du till lättare jogging blandat med powerwalk.

Precis som med 5:2-dieten är det betydelsefullt att komma ihåg att träningen ska vara lustfylld samt baserad på frivillighet. Det är långt ifrån allihopa som blir motiverade av militäriskt stränga PT’s och hårda träningsprogram. Börja lätt och med tiden kommer du att märka att det känns naturligt att springa lite längre, komma ut lite oftare.

För att få ultimata effekt av den periodiska fastan ska du hålla en kolhydratfattig kost också under de dagar som inte är fastedagar. Framförallt kommer det att åstadkomma att det känns fint att fasta, du kommer inte att gå lika hungrig under fastedagarna och kroppen kommer inte att protestera lika mycket.

Det mest fördelaktiga för dig är att lägga träningspasset precis i slutet av en fasta om du har ork för det. Du kommer att behöva äta efter träningspasset för att kroppen ska kunna återhämta sig så att påbörja en fastedag tillsammans med träning kommer att bli svårt. Följ upp träningspasset med en måltid men akta dig för de tomma kalorierna. Du är inte elitidrottare, det tjänar inget till att ladda med spagetti inför joggingen.

Vana motionärer och till och med de som arbetar som personliga tränare och har testat 5:2 vittnar om att det fungerar fantastiskt att kombinera dieten med träningen.
En kaloribomb är animaliska produkter. Vi stoppar i oss nära 85 kg kött per person och år och det är betydligt mer än det finns belägg för att vi gjort någonsin i historien. För enbart 60 år sedan låg den siffran på endast 50 kg per individ samt år. Att dra ner en aning på köttet är en snabb väg mot bättre välbefinnande. Klicka nu.
Efter att kroppen vant sig, några veckor in i dieten, känner sig många piggare än innan och har inga problem med sina tämligen tuffa träningsprogram.