Hunger samt viktminskning med 5:2-dieten

Innebär 5:2-dieten att du kommer vara hungrig? Ja det kommer du. I alla fall till en början när kroppen ännu inte är van vid fastedagarna. En av de största skälen till att vi är aningen större än nödvändigt i detta landet överlag är att vi äter för rejäla portioner. Våra kroppar är inte uppmärksamma på när vi ätit nog därför att bli mätta. Vanligtvis slinker det ner en aning extra vid varje måltid.

Därför kommer kroppen att bli hungrig när du först börjar med fastedagar. Men det handlar således inte om att du ätit för lite för att klara dagen, utan att kroppen helt enkelt är van vid att få lite extra. Håll ut och minns att efter ett par veckor kommer fastedagarna inte att vara lika tuffa.
En kaloribomb är animaliska produkter. Vi stoppar i oss uppemot 85 kg kött per människa och år och det är betydligt mer än det finns belägg för att vi gjort någonsin i historien. För endast 60 år sedan låg den siffran på enbart 50 kg per person samt år. Att dra ner lite på köttet är en kvick väg mot bättre hälsa. diet recept

När du börjar med fastedagar tvingas du själv hitta den rytm och det upplägg som passar dig, dina vanor och din kropp. För somliga är det lätt att hoppa över måltider eller byta ut dem med dryck, för andra måste fastedagens begränsade kaloriintag spridas ut regelbundet över dagens vakna timmar för att inte orken ska ta slut.

Finns det inget man kan göra åt hungern då? Jovisst finns det trick att ta till. Vill du prova att hoppa över frukost? En kopp varmt vatten med en citronskiva i är ett beprövat trick för att väcka kroppen och kan även reducera hunger eller sug. Testa också lite riven ingefära i varmt vatten när du känner att din kropp ropar efter något att stoppa i sig.

Välj korrekt dagar att fasta på. Titta efter i veckans schema och avgör vilka dagar du lättast klarar dig på den kalorisnåla dieten. Välj de dagar du har minst kroppslig ansträngning och flest chanser till vila om det skulle bli jobbigt. Det är även oftast lättare att laga lämplig mat och motstå onödiga frestelser när du är hemma.

När du sätter ihop din matsedel ska du tänka på att fylla upp med kalorisnåla nyttigheter såsom grönsaker samt sallad för att rätterna ska bli mättande samt ge kroppen den ork den behöver. Avstå från alla tomma kalorier, tacka nej till brödet samt pastan. Dessa produkter ger en falsk mättnad som fort går över, och de innehåller inga näringsämnen som kroppen egentligen tar till sig.

Välj fettsnåla råvaror därför att spara in på kalorierna och kom ihåg att när du även skär ner på kalorierna under de “vanliga” dagarna genom att avstå ifrån rena onyttigheter som chips och läsk kommer du också känna dig mindre hungrig under fastedagarna. Men glöm inte att 5:2 bör vara en lustfylld diet, men unna dig inte att falla för frestelserna för mycket.

Kom även ihåg att det är en enorm hjälp på vägen mot att få kontroll över sitt ätande att först tillåta kroppen att känna lite hunger för att sedan få uppleva hur lite det i själva verket krävs för att bli mätt igen, när kroppen väl vant sig av med överflöd och stora portioner.