Kom i gång-guide med 5:2 metoden

Det är inte speciellt komplicerat att påbörja 5:2-dieten. Du behöver inte tömma kylskåpet på frestelser – du får ju äta dem! Du behöver inte heller investera i några nya produkter alternativt lägga upp ett kost- och träningsschema så knepigt att det fyller kalendern. Blott två dagar i veckan måste du sätta av åt din nya satsning på att gå ner i vikt, så är du med det samma igång med din diet.

Börja med att utse ut en vecka som passar bra för att påbörja en ny vana. Eftersom fasta, även om den endast pågår i en dag, påverkar din ork är det vettigt att välja en vecka då du har ett par lugnare dagar att välja som fastedagar.
En kaloribomb är animaliska produkter. Vi stoppar i oss nära 85 kg kött per människa och år och det är mycket mer än det finns belägg för att vi gjort någonsin i historien. För endast 60 år sedan låg den siffran på bara 50 kg per människa samt år. Att dra ner lite på köttet är en kvick väg mot bättre hälsa. Vill Du veta mer Klicka Här. Tänk på att dina fastedagar kommer att kännas tunga i början, men glöm inte bort att din kropp snart kommer att vänja sig vid din nya livsstil.

Utför din hemläxa innan du startar dieten. Läs på om vilka effekterna dieten kan få och gör upp en plan för hur du ska hantera fastedagarna ifall de visar sig vara jobbigare än du trodde. Berätta för din omgivning att du fastar, du kommer att få både förståelse och goda tips av dem.

5:2-dieten har blivit så populär att du säkert har arbetskamrater som redan har provat och kan hjälpa dig på vägen!

Gör en matsedel åt dina fastedagar. Läs massor recept och plocka ut de som inspirerar dig mest. Möjligen är det de som påminner mest om hur din kost ser ut idag, eventuellt känns det mest spännande att prova på nya råvaror som du inte brukar använda. Med hjälp av ett färdigt upplägg för fastedagarna är du förberedd att låta 5:2-dieten göra entré i ditt liv.

Handla smart. Nya råvaror som du inte vet hur du ska nyttja ligger helst och blir dåliga i kylskåpet. Handla inte mer än du behöver i början så håller du onödiga kostnader och matspill på en miniminivå. Du kommer att märka att dina vanor också på de “vanliga” dagarna ändras efter ett tag och då kan du även börja shoppa annorlunda i matbutiken.

Sätt en trend. Är det du som står för matlagningen för hela hushållet så gör dig inga otjänster genom att strula till det. Låt familjen hänga på dina nya vanor, men utan kaloribegränsningen. Laga samma mat till dem som till dig själv, men låt dem äta hur stora portioner de vill, så slipper du sukta efter onyttigheter som står där på bordet under tiden du känner dig oinspirerad att förtära din sallad. En smaskig sallad är en utmärkt middag för hela familjen!

Ge inte upp när du vacklar. 5:2 är en smidig diet. Gick det inte som du tänkte med veckans fastedagar? Men lägg om schemat i sådana fall! Det är aldrig för sent att ta igen en dag och en glömd fastedag kommer inte att fördärva din diet. Nästa vecka går det bättre och snart kommer denna nya vana kännas som den naturligaste sak i världen.

Förmodligen får du även en välbehövlig skjuts när väl kilona börjar rasa och det gör de oftast ganska fort.

Det tillhandahålls en mycket unik pocketbok författad av Ola Norrman (författaren som skrivit “Hur man bantar bort fett utan hunger med LCHF” som kort och gott heter 52-dieten. Vad som är en bonus är att man kan låna boken gratis på biblioteket – som ebok.

Man behöver inte ens ta sig till biblan – utan lånar via sin dator. I princip alla dyra sorters böcker kan lånas – gratis. Läses enklast med en eBokläsare, typ iRiver. Vill man köpa hem så finns boken på allt-fraktfritt.se.