Kombinera Saigon-kanel med 5:2-metoden

Saigonkanelen växer precis som namnet antyder i Vietnam, som ju förr hette just Saigon. Det är en sort unik för provinsen Quâng Nam där den gror längs de centrala bergskedjorna. Saigonkanalen, alternativt den vietnamesiska kanelen, har en förtjusande bastant kanelsmak eftersom den består av mer av eteriska oljor än vanlig kanel. Gillar du kanel kommer du att tycka om den här kanelen.

Det finns även flera hälsoeffekter av saigonkanel, vilket är anledningen till att vi tar upp den här. Det är inte enbart den underbara smaken som gör gott för dig, utan man vet också att kanel hjälper dig med blodsockerkontrollen och det sägs att just saigonkanelen är väldigt verkningsfull på detta.

Saigonkanelen hjälper dig hantera blodsockersvängningarna så att du inte blir lika sockersugen, och den ökar kroppens insulinkänslighet med upp till 29% vilket innebär att kroppen producerar mindre insulin. Just när du drar igång din diet och kroppen håller på att vänja sig vid sin nya bränsletillförsel kan kanelen lindra de symptom som flera får den första perioden.

Saigonkanelen är lite dyrare än vanlig kanel, men effekterna sägs vara betydligt större och dessutom är enbart smaken av saigonkanelen värd de extra kronorna. Saigonkanel kan du finna i välsorterade hälsokostbutiker eller beställa via webben. Det latinska namnet för vietnamesisk kanel är Cinnamimum Loureiroi och på marknaden är kanelen omtalad både som Saigonkanel samt vietnamesisk kanel, vilket kan vara bra att kunna därför att undvika förvirring.

En kaloribomb är animaliska produkter. Vi stoppar i oss nära 85 kg kött per människa och år och det är mycket mer än det finns belägg för att vi gjort någonsin i historien. För endast 60 år sedan låg den siffran på bara 50 kg per person samt år. Att dra ner en aning på köttet är en kvick väg mot bättre välbefinnande. Bra sajt.

Prova detta recept när hungern faller på under fastedagarna: Gör en kopp grönt te och tillsätt sedan en tesked saigonkanel, sju droppar citronsaft och en halv tesked ren honung. Underbar dryck som får dig att både glömma hungern och hantera blodsockerfallet!