Absinthe Alkohol, Blott en drink alternativt en legend?

Flera folk tror att absint är en likör, men det är minsann klassificerad som alkohol eller sprit främst alldenstund det inte är buteljerat med tillsats av socker.

En nuförtiden nära nog utsuddad barriär säger att en likör är sprit med tillsats utav socker och smakämnen – samt då börjar väl nästan all sprit som saluförs nu kallas likör.

Vår ”egen” Vodka Absolut Citron eller blåbär, vem skulle anlända på tanken att kalla dessa för en likör?

Absithe är en stark växtbaserade alkohol som destilleras med malört och anis, men är oxå bekant för att har övriga aromatiska örter som fänkål, lakrits, kvanne källa, koriander, muskot, enbär och mer.

Ordet absint refererar antingen till den alkoholhaltiga drycken alternativt den faktiska malörtens nickname Artemisia absinthium.

Absinthe sprit är i flera annorlunda typer.

Dess utveckling började i slutet utav 17-talet i Schweiz för att sedan spridas till andra länder som satte sin egen prägel på originalet.

Som du kanske förstår, var kvaliteten på de annorlunda märkena mycket varierade, ungefär som vin är idag, och de billigare sorterna av absint hade lägre alkoholhalt samt nyttjade mestadels ingredienser som var direkt skadliga.

Sorten som heter “Bohemian Absinth” kom från Tjeckien samt var en av dessa billigare sorter som innehöll lite eller noll anis, fänkål alternativt någon utav de övriga örter som hittades i den traditionella absint.

Den schweiziska samt särskilt den franska var ansvariga för att ordentligt accelerera poopulariteten för absint samt bedömdes mestadels vara de som producerade högsta kvalitet.

Medan alla innehar sina egna personliga smakpreferenser, en “deluxe absinthe” är i allmänhet utav högre kvalitet än en “klassisk absint”: Absintinfo..

Det finns också ett litet antal betraktas som “special absint” som är totalt unik samt annorlunda.

Det är flera legender och myter runt absint alkohol, som dess franska smeknamn, “The Green Fairy – La fée verte” ) på grund av att det (oftast) innehar en smaragdgrön färg.

Inledningsvis såldes det som ett universellt läkemedel, antagligen på grund av fördelarna med malört samt övriga örter.

Det rekommenderades för behandling av epilepsi, kolik, gikt, njursten, och mycket mer.

Snart såldes det både som en huskur samt en aperitif.

Den hade en exklusiv effekt på dem som drack det, det till samt med förbjöds av den schweiziska regeringen 1910.

Många trodde att hög användning utav absint var kopplat till hallucinationer, våld samt depression.

Antagligen det är på grund av detta det fick så mycket eloge av bohemiska varianter och konstnärer som Picasso, Ernest Hemingway och Oscar Wilde.

Legenden säger att den berömda holländska konstnären Van Gogh, skar av sitt ena öra under dess inverkan.

Absinthe blev så poppis i Frankrike, särskilt med bohemiska författarinna samt konstnärer i Paris.

De hade “den gröna timmen”, som motsvarar vår “happy hour” nuförtiden.

Man kan finna det i nattklubbar och populära hangouts som Moulin Rouge.

Alldenstund produktionen av drycken ökade så gjorde också efterfrågan, och rätt så inom kort sjönk priset så att alla drack den.

Detta varade tills några galna människor förstörde allmän övriga.

Det fanns flertal mord som var kopplade till konsumtion av absint precis runt 1900, det mest kända är de Lanfray morden vari en man dödade främst sin egen familj samt därefter sig själv.

Vid det laget var det Schweiz som främst förbjöd den legendariska dycken men flera övriga länder följde kort därefter.

Även om det fortfarande faktiskt ej är lagligt i USA ännu så lyfte Schweiz undan förbudet år 2005 samt den kända gröna drycken växer idag i popularitet igen.

Nu när du har lärt dig några spännande information om absinthe, kommer jag bevilja dig själv bestämma om det blott är en annan dryck, alternativt antagligen mer av en legend.

Med det växande popularitet som absinthe fått under de senaste åren, får vi avvakta samt se om historien upprepar sej.