Hur man skyddar sig mot ID-kapning

För de allra flesta är det givetvis förfärande att bli bestulen på sin identitet. En del kanske ens inte tänkt tanken att det kan ske. Tack vare internets frammarsch har identitetskapning blivit både lättare samt vanligare.

ID-kapning är ett oerhört allvarligt brott som kan ställa till med katastrofala konsekvenser för den som drabbas. Det vanligaste är att den drabbade har blivit av med pengar på kontot eller att man alldeles tvärt blir skyldig att betala i retur på ett lån som ID-kaparen har tecknat.

Eftersom det finns mängder av sätt att kapa en identitet på och för otaliga olika syften så finns det självfallet mängder av skilda metoder att skydda sig på. Vore det inte bra med en sammanställning över de flesta bra sätt att skydda sig på? Med boken ”Hur man skyddar sig mot ID-kapning” som är skriven av Gert Strand kan man bli expert i hur man skyddar sig mot identitetskapning. Det är en bok som kan bidra till enorm trygghet i vardagen.

Det är verkligen en ovärderlig bok med tanke på vilken gigantisk förödelse som kan besparas. Den kan rädda en från att flera bedrägliga försök ska lyckas. Det bästa av allt är att den är kostnadsfri. Boken finns nämligen att läsa som e-bok som tillhandahålls av landets samtliga bibliotek som har plattform på nätet.

Faktum är att det finns mängder av olika metoder att skydda sin identitet på än att endast vara försiktig med hur man sprider sin personliga information. Ibland är det dessvärre inte tillräckligt och andra faktorer kan ha betydelse vid en eventuell kapning. Då spelar det ingen roll hur aktsam man har varit med spridningen.

”Hur man skyddar sig mot ID-kapning” ger avsevärt omfattande information om fenomenet ID-kapning. Exempelvis så beskrivs att den profil som löper störst risk att råka ut för ID-kapning är den medelinkomsttagare i åldern 25-40 år som saknar betalningsanmärkningar. En uppmaning som ges för den profilen är att samarbeta med grannarna i den mån det är möjligt. Främst för att förebygga vittjning av brevlådor.

En ID-kapare kan nämligen mycket väl agera utanför webben för att samla information som sedan kan tillämpas i jakten på att till exempel tömma konton med assistans av webben. I de allra tryggaste bostadsområdena finns det risk att en ID-kapare försöker komma över information. Det gäller då för grannskapet att komma överens om olika spaningsrutiner. Samtliga tillåtna medel måste tillämpas. Som exempelvis att notera okända bilars registreringsskylt.

Ett annat exempel som framhävs i boken är vikten av exklusiva lösenord. Det tycks kunna framhävas hur många gånger som helst med tanke på att flera personer fortfarande använder sig av samma lösenord till flera olika tjänster på webben. På sin höjd att en del personer växlar mellan två annorlunda lösenord.

Att välja enkla lösenord så att vi lättare minns dem är fel och näst intill dumt. En mix av stora samt små bokstäver inklusive siffror är att föredra. Det främsta tipset som ges i ” Hur man skyddar sig mot ID-kapning” är att man bör framställa en krypterad Excellfil med alla sina lösenord. Den lösenordsskyddade filen sparas på datorn, vilket innebär att enbart ett enda lösenord behöver memoreras.

Läs boken omedelbart. Att läsa den direkt på skärmen är bara några få knapptryck bort. Den består av mer djupgående information och naturligtvis mängder av ytterligare tips. Det bästa av allt, den är gratis.