Låna böcker från biblioteket – helt gratis!

Låna alla sorters böcker – även dom senaste och ljudböcker – helt kostnadsfritt på bibliotek via Internet

Har du köpt en roman för kanske 100-150 kr och så visar det sig vara strunt? Nu är det slut med detta.
Låna de senaste böckerna – i princip alla böcker – helt avgiftsfritt. Läs dom på en läsplatta där skärmen imiterar papper samt inte lyser.

Kass bok? Sluta läs, det har inte kostat något

Testvinnaren iRiver Story HD Wifi Bibliotek läsplatta gör det enkelt och smidigt att anknyta upp sig mot biblioteket samt låna litteratur – helt avgiftsfritt!

Med iRiver läsplatta kan du lätt ladda hem din favoritbok direkt över internet.

Ladda ned en e-bok eller lyssna på en ljudbok med strömmande ljud. Allt du behöver är ditt lånekort på något av de anslutna biblioteken.

Så här går det till:

1. Gå till bibliotekets webbsida.

2. Installera avgiftsfri e-boksläsare om du skall låna en e-bok.

3. Välj titel och fyll i dina lånekortsuppgifter.

4. Ladda e-boken alternativt börja lyssna på ljudboken. Du måste vara uppkopplad när du lyssnar på ljudboken.

Här kan du läsa mer om hurdan du gör för att låna e-böcker & ljudböcker hemifrån:

Låna böcker avgiftsfritt hemifrån

Varför låna e-böcker samt ljudböcker?

– läsplattan är intjänad på mycket kort tid

– låna litteratur som talböcker

– förinta dåliga böcker utan att förlora pengar varje gång

– snabbt samt enkelt att låna

iRiver läsplatta väger ca 200 g samt är 9 mm tunn. Den 6 tum stora skärmen har HD-upplösning med 16 gradig gråskala samt 768 x 1024 pixlar.

Den rappa 800Mhz iMX-processorn gör att sidbytena blir snabbare än vid vanlig bokläsning. Med den inbyggda bokmärkesfunktionen blir det lätt att snabbt komma igång med läsningen.

Läsplattan har som standard flera språkval för menyerna (svenska, engelska, norska) samt det finns smarta funktioner som t.ex. 8 olika textstorlekar att välja emellan.

iRiver har ett standardminne på hela 2 GB (rymmer ca 1400 böcker) och vill man öka ut minnet så går det bra med vanliga standardminne (SD/SDHC-minne) opp till 32 GB.

Batteriet vid full laddning räcker till ungefär 14000 sidvisningar. Med den medföljande USB kabeln laddas iRiver på ungefär 4,5 timmar.

Läsplattan stödjer de vanligaste förekommande formaten som t.ex. pdf, epub, txt, fb2, djvu, ppt, pptx, XLs, xlsx, doc, docx, hwp.

Levereras komplett med USB-kabel och snabbstartsguide.

iRiver Story HD Wifi Bokbuss – Bäst i test i Dator För alla, April 2012

Köps bäst på allt-fraktfritt.com

Låna e-böcker & ljudböcker hemifrån helt gratis

Bibliotek betyder “boksamling” samt det kan finnas i enskild och allmän miljö. Ett offentligt bibliotek tillhandahåller förutom litteratur numera de flesta typer av media såsom tidningar, tidskrifter, talböcker, ljudböcker, e-böcker, cd, video, dvd, noter och Internet. Dessa litteratur och de andra medierna finns alltemellanåt endast till förfogande för att läsas eller lyssnas på på plats.

Vanligt är emellertid att biblioteksanvändaren även får låna hem medierna utan kostnad och för en limiterad tid. De svenska kommun- samt folkbibliotekens aktivitet regleras igenom bibliotekslagen. Det vetenskapliga studiet av bibliotek samt dess verksamhet sker i det tvärvetenskapliga ämnet biblioteks- och informationsvetenskap.

En läsplatta är en elektronisk läsenhet (e-bokläsare) som är utformad för att göra läsning av digitala böcker så behaglig som genomförbart. Den ser ut ungefär som en vanlig bok samt man läser direkt på dess skärm. Huvudsyftet med läsplattor är läsning av e-böcker men flertal modeller har handledning för media samt nätverksfunktioner.

Ehuru man kan studera e-böcker på surfplattor bör de inte kategoriseras som läsplattor, då de har andra funktioner än en läsplatta. Till skillnad från surfplattor har läsplattor i regel en bildskärm av elektroniskt papper som bland annat skall göra läsningen behagligare för ögonen.