LCHF vs kalorirestriktion

Fetma är ett lika delar fysiskt som psykologiskt problem

Fetma är ett kumulativ problem, i bägge andemeningarna. Allt fler barn och vuxna kämpar mot välfärdsproblemet övervikt. Vi som lever i västvärlden har i stort sett oändlig åtkomst till mat samt utbudet av mat, snacks, god samt sockerhaltiga drycker är oändligt. Halvfabrikaten saluför som aldrig för samt det pumpas in socker i nära nog allt, för att smaken ska förhöjas och människorna få sug efter mer. Så vi äter samt äter och äter.

Mat används oxå ofta som hugsvalelse, förströelse samt sjukvårdsbehandling. Är man deprimerad, blaserad alternativt stressad så fungerar aptitlig mat som ens bästa frände, helst ska den vara söt, salt alternativt fet för att agera tillfredsställande. Resultatet är att vi blir fetare och fetare och fetare, vilket inte alls går han i hand med de ideal som råder och ännu mindre med vad som är hälsosamt. Fetma leder till sjukdomar, svårigheter att leva aktivt och matthet. Dessutom är dålig självkänsla antagligen den allra jobbigaste biten med fet, att aldrig få känna sig bekväm.

Fast i jojobantningens grepp

Många överviktiga har en djupt begär om att gå ned i kroppsmassa och man testar annorlunda dieter. Alltemellanåt lyckas man, men långt ifrån alltid. Det kräver beslutsamhet, konsekvent handlande och järnvilja, samt ehuru man pressar sig riktigt hårt är det likväl enkel att dala till i liten grad för suget alltemellanåt.

Kalorireducerade dieter är de svåraste att vara trogen, har det visat sig. Man kontrollerar endast energiintaget vid en sådan diet och fäster inte så stor uppmärksamhet på vad det är man stoppar i sig. Äter man då mat av dylik typ som inte mättar så går man ständigt g hungrig vilket leder till hetsätning samt i ett vidare led nedstämdhet samt antagligen ännu mer hetsätning. En ond ring alltså som gör att många hamnar på en högre vikt i slutänden, än startvikten. Så då bestämmer man sig än en gång samt sätter opp ett ännu striktare program som man inte klarar av att hålla samt så vidare…

Det kallas jojobantning och förstör i längden både metabolism och självtillit. Grunden är att kalorimetoden inte fungerar för det är svält. Det går inte att banta så.

Hur man bantar har varit känt i hundratals år, William banting gav ut boken “A letter Of Corpulence” för mycket, mycket länge sedan. Dr Atkins gjorde vetenskapliga studier, Idag är det LCHF. Livsmedelsindustrin, läkemedelsindustrin, vårdindustrin och deras betalda proffessorer uttalar sig hela tiden för kalorimetoden och mot kolhydratmetoderna. Gång på gång blir dom överbevisade trots sina enorma resurser.

LCHF är gott, enkelt samt effektivt – utan att man behöver gå utsvulten!

De senaste åren har vi fått höra mer och mer om LCHF, en diet som går ut på att avvika ned intaget av kolhydrater drastiskt samt istället äta mer fettvävnad, vilket för många erfarna bantare låter totalt vrickat. Faktum är att man med denna metod ökar fettförbränningen och dessutom får tillstånd att äta sig mätt på äggviteämne och fett tre gånger per dag. Efter en vecka eller ett par minskar suget efter sött och inom kort är begäret försvunnet helt. Man blir balanserad i humör och energinivå och äter gott precis hela tiden. Kött, fågel, smör och olja är ens basvaror som man sedan kan piffa till med lite ovanjord-grönsaker, kryddor, nötter, fröer samt lite bär. Fet, sockerfri yoghurt är en ypperlig frukost och smaksätter man den med något, t ex Aromhusets vispgräddaromer eller någon droppe Sucralose sötningsmedel så blir den himmelskt god! Mer info: På denna sajten

Man skall hålla sig undan läsk, saft samt andra söta drycker, även juice. Men att inmundiga kolsyrat vatten smaksatt med någon kolhydratsfri arom, t ex Aromhusets smaker för kolsyrat bordsvatten, så får man aptitlig och uppfriskande dryck utan att kompromissa med dietens bestämmelse. Aromhusets produkter går att köpa på www.allt-fraktfritt.com.