LCHF:s hemligheter avslöjade

LCHF – gott och hälsosamt!

Är du LCHF-frälst pga alla de fantastiska effekterna dieten gett dej i form av viktnedgång, balanserat blodsocker samt försvunnet sockerbegär? Välkommen till en stor förening!

Kanske känner du dig ändå en aning nedstämd för att du bara äter ägg, kött och sås, frukost, lunch samt middag samt känner att matbiten i livet – trots att du äter bra – har blivit för begränsad samt återkommande.

Sötsuget är i sanning frånvarande, men det vore likväl mysigt att alltemellanåt få förtära en aptitlig dessert, eller att kunna ta en bröd till morgonmål, istället för ägg eller yoghurt som valet just nu står mellan. Inga problem.

Saker man saknar samt vad man kan ha som substitut

Att få smöra på ett tjockt lager smör och toppa den med en aptitlig skinka eller salami på en saftig bröd är för många något av det bästa som finns. När man blir LCHF:are går bort den upplevelsen, det är något man får acceptera – ta det goda med det onda, så att säga. Eller?

En aning beroende på hurdan strikt man är med LCHF så kan man finna mängder av annorlunda brödrecept på internet och i särskilda LCHF-kokböcker som faller inom ramarna för LCHF. Man byter ut det kolhydratrika vetemjölet mot saker som mandelmjöl, kokosmjöl, kruskakli, psylliumfröskal m.m. Det är jättegott att addera fröer och nötter av annorlunda slag samt krydda med brödkryddor. LCHF-bröden är mycket mer smakrika och massiva än vanligt fralla samt när man har vant sig vid detta så är det omöjligt att backa till smaklöst, svampigt fralla.

Bakverk samt andra godis

Godis då? Det finns hur mycket potential som helst här! Med sötningsmedel som Stevia och Sucralose (bäst av dom alla för det smakar som riktigt socker) kan man alstra fantastiska recept på allt från tårtor till bakelser, kakor, bullar samt godis. Mörk choklad funkar i små mängder samt nötter är alltid bra i sötsaker. Ischoklad är högkakoa-choklad, kokosfett och sucralose – smakar likadant. Friterad camenbert med rårörda lingon – byta sockret mot StröSöt från allt-fraktfritt.

Vanliga favoritefterrätter bland LCHF:are inkluderar tiramisu, cheesecake, negerbollar, pajer samt isglass. Bara fantasin sätter halt samt där den sätter halt tar alla nya fenomenala LCHF-kokböcker oh internetrecept vid.

Aromhuset smakämne för vispgrädde gör vispgrädden så god att man kan äta den med slev. Vill man söta såfinns det Sukralos på droppflaska – smakar som socker för det är gjort av socker – men 600 ggr sötare. Aromhuset har sockerfria läskkoncentrat – innehållslös. sockerfri sockerdricka. Sockerfri Cola smakar bättre – mycket bättre – än Cola light. Ischoklad kan göras på högkakao choclad + Sukralose. Pizza – man äter det godaste och kastar brödet alternativt en fraktion det. Entrecote med Pommes – bort med pommesen.
Man lever bra som LCHF:are….

Istället för pasta

Istället för pasta kan man begagna de kolhydratsfria Shiratakinudlarna som nuförtiden oxå finns i risvariant, eller så kan man begagna sig av något av de många suveräna pastarecepten som florerar på internet. Som ersättare för pommes frites kan man fritera kolrot, rotselleri alternativt fänkålsrot. Eller varför inte lite Camembertost man hettat upp i micron så den börjar rinna.

Smaksättare samt aromer

För att smaksätta sitt kolsyrade vatten måste man försöka Aromhusets små essenser, de finns i över 25 smaker som alla ger fräschör och piff till ens bubblor helt utan att addera ett litet antal kolhydrater. Näst godast är Vikingsodas – sedan kommer AGA:s, men litet sortiment.

Smaksatt kolsyrat mineralvatten är godare än smaklöst samt dessa aromer har större urval och “mer” smak än Loka samt Ramlösa. Har man egen läskmaskin (kolsyran är billigast på Ö&B, dessutom från miljövänliga Vikingsoda) så blir det oxå billigare. Absolut godare för man kan ställa in både kolsyremäng och smakstyrka helt som man vill hava det. Läs mer här

Aromhuset har också färgglada smaksättare till vispgrädde som fungerar bra också till yoghurt och vill man hava en aning arom av choklad, hasselnöt eller vanilj så finns det kolhydratsfria kaffearomer att smaka. Aromhuset har suveräna produkter för LCHF-anhängare, till riktigt bra priser. Aromhusets sortiment går att anskaffa på www.allt-fraktfritt.com.