Med hjälp av en spridarramp får du bort oönskad mossa I gräset

Våren är härlig förutom ovälkommen mossa som växer fram. En del gillar den här doften som påminner om skog samt natur medans andra är I närheten av att flyga i taket då mossans distinkta arom når näsborrarna. Det går att få bort mossa i gräsmattan med järnsulfat och vatten samt en ändamålsenlig spridarramp.

Fäst en spridarramp på vattenkannan samt tillintetgöra mossan!

Numera så är det flertal som använder sig av järnvitriol för att få bort mossa i gräsmattan. Detta är ett salt som dödar mossa och som också är enastående för gräset. Järnsulfat mot sniglar är likaså rätt vanligt förekommande. När man använder sig av järnsulfat mot mossa så får man alltså flertal fina effekter. Gräset kan bli grönare och mördarsniglar tycker inte om medlet.

Men hur ska man få ut blandningen på ett effektivt sätt? Det är här som spridarrampen kommer in i bilden. Din vattenkanna har möjligen en enkel pip eller en tratt med hål som delvis har rostat igen. Sätt en halv meter bred spridarramp på pipen och få enkel spridning av järnsulfatsblandningen.

Säg hejdå till mossan och hej till det fina gräset

Flera undrar om man kan bli av med mossa för gott och svaret på den frågan beror en hel del på var man bor, hur gräset ser ut samt vad man gör för att hålla det nätt. Rent praktiskt så är det så att mossan är en tuff ovän som mår bra redan vid fyra grader.

För att bli av med mossväxten på gräset så gäller det att ta reda på lite mer om vad mossan ej tycker om och vad som stärker gräset. Mindre näring leder till mer mossa och tvärtom. Gödsel är alltså ett nyckelord som du ska observera.

Starta med att beställa en bra mossbekämpningsprodukt med järnsulfat som ingrediens, alternativt handla järnsulfat. Nästa moment blir att blanda rätt järnsulfat dos i din vattenkanna, 100-200 gram per 10 liter. Det här borde du göra utomhus med en bra skopa och bra föreställning om hur mycket vatten du har i kannan.

Sätt din spridarramp på vattenkannans pip och gå långsamt över gräset samtidigt som du tippar på kannan för att vattna med blandningen av järnsulfat och vatten. Detta är effektiv mossbekämpning som dessutom kan vara rätt så trevlig att utföra en förtjusande vårdag.

Både spridarramp samt järnsulfat finns på allt-fraktfritt.se. Där finns även en smart ejektordunk.

Två gånger om året är allting som behövs

Den här typen av mossbekämpning är användbar och verkningsfull och det räcker att du gör den en gång på våren före gödsling och så en gång till hösten. Det kan ta några säsonger före du ser stor skillnad men för vissa går det snabbare.

Man kan få bort mossa i gräsmattan med järnsulfat samt vatten men tänk på att du även ska göra livet svårt för mossan genom att tillföra näring och genom att odla mer gräs. Läs mer här mossa i gräsmattan vad göra..

När du ändå vattnar gräsmattan med järnvitriolen så kan du passa på att avlägsna mossa på stenplattor med samma medel, eller med Bensaltensid alternativt Fulstopp ifall det är ljusa plattor. Resultatet blir en tomt som ser bättre ut och som även mår lite bättre tack vare din omsorg samt omvårdnad.