Så använder du järnsulfat mot mossa i trädgården

De flesta tycker ej att det är trevligt med mossa i gräsmattan. Är man icke ett skogstroll med lurviga tår så ser man beredvilligt att gräset förblir utan alltför avsevärt mossväxt, men det är ej alltid så enkelt att komma till bukt med mossan och det gäller att initiera bearbeta med järnsulfat mot mossa med mossa gti alternativt annan form av järnvitriol i tid.

Betänk att mossa börjar utvidga redan vid 4 grader medan själva gräset kräver högre temperaturer och du inser att vi här talar om en livskraftig organism som kommer att ha goda chanser att erövra din gräsmatta.

Motverka mossan i gräset med järnsulfat mot mossa

Det finns en rad olika produkter för mossbekämpning men något som fungerar bättre än det mesta är att använda järnsulfat mot mossa. Järnsulfatet är naturligt och därjämte mycket bra för gräset så här slår du två flugor i en smäll. Men hur ska man fördela järnsulfat på gräsmattan på ett praktiskt sätt?

Har man en gigantisk gräsmatta så kan det ju kännas krångligt att glida runt en fuktig höstdag med en vattenkanna där man har blandat till sin järnsulfatmix. Då blir det bra mycket enklare med mossa gti som är en smart produkt som gör det lätt att bearbeta med regelbundna mellanrum.

Mossa GTI är 288 gram järnsulfat och resten vatten upp till 1 liter. Detta är fyllt i en 1-liters ejektorflaska som kopplas på vattenslangen samt sprutar ut en blandning av koncentrat och vatten. Man kan handla en egen ejektordunk på allt-fraktfritt.se samt mixa koncentrat på 200-250 gram järnsulfat och resten vatten upp till 1 liter. Till en bråkdel av priset.

Använd flaskan som automatiskt tillför järnsulfat till vattnet som kommer från din trädgårdsslang. Mossa gti ejektordunk har en finurlig konstruktion som gör det riktigt kul att distribuera det järnsulfat mossan hatar!

Ta hand om mossan på gräset såväl som mossan på taket

Med tak gti och mossa gti så får man medel mot mossa oavsett om den sitter i gräsmattan eller på taket. Med en enda dunk så kommer man långt så det här är ett bra val för den som har en större tomt och möjligtvis ett större hus.

Behändighet är angeläget och det skall du tänka på då du ser på järnsulfat mot mossa pris. Det finns minsann en god orsak till att man väljer att bekosta dyrt för en färdig lösning som gör att man kommer åt ordentligt på gräset och på taket.

Snabba och enkla behandlingsmetoder för trädgården

Även om vi älskar att vistas i trädgården och pyssla med dess skötsel så finns det förstås gränser för hur länge man kan hålla på med att sprida järnsulfat i gräsmattan. Ifall du tänker använda järnsulfat mot ogräs för att få mer gjort på samma gång så ska du fundera på att använda en kombination där du får med ett effektivt ogräsmedel. Mer info: På den här sajten mossa på stenplattor.

Med flaskan som du kan förena till trädgårdsslangen så går det snabbare att processa och du ska också tänka på hur du planerar in behandlingar av gräset. Det blir som effektivast med järnsulfat mot mossa då du inte ger mossan en faktisk chans att komma igen.

Något som gör järnsulfatet så pass populärt är att man omedelbart ser resultat av behandlingen. Genom att använda järnsulfat vid ett tillfälle på våren så kommer det generera grannskapets finaste gräsmatta.