var är bästa firman på nätet att köpa en flatstråle ryggspruta, – helst en original Berthoud

Här har jag vandrat fram samt tillbaka med en rostig vattenkanna. Förmodligen har det sett lite smålöjligt när jag på en stege försökt att fukta väggen eller försökt få taket att växa.
Mera vanligt hoppas jag medan jag vattnat våra buskar, om än ej totalt OK.

Men nu vill jag ha tag i en ryggspruta, med manuell pump eller om priset är vettigt en eldriven – men var hittar man bra sådana att beställa på nätet?

Varenda bensinmack, varuhus äger drällvis utav elektriska högtryckstvättar som numera verkar ha blivit slit-och-släng produkter med sina låga priser.
Men medan man som vi har en liten sommarstuga, nära nog blott en kolonilott, där styrelsen för området sedan många år bestämt att det ska vara “sladdlöst”.

Jag har tre, eller i själva verket blott ett par favoritprodukter som jag använder ganska ofta – alternativt i lillstugan, bara en om jag skall vara detaljerad.
När vi köpte stugan så var det mesta ej i synnerhet bra skött, förmodligen hade dom tidigare ägarna tröttnat på att underhålla husen och tomten.

Det var mycket grönt, men inte alltid där det skulle vara. Taket, staketet, väggarna, gångarna, dammen, vindskyddet, hammockens dynor och tak samt även en hel del buskar var gröna där de ej borde vara det.

Hemma så sköter jag villans hustak med samt norrvägg med Fulstopp – som tar dän husets mossa och alger(om det blivit något en smula). Medan ytorna är rena sprayar jag med Tvärstopp så håller dom sig i många år utan mer insatser från min sida. Där har jag en Kärcher, så det går fort samt enkelt.

Därför skriver jag att det endast i själva verket finns en favorit i lillstugan, för Ful- och Tvärstopp kommer ej fram så ofta.

Men det gör min absoluta favorit i sommarstugan; Bensalkonklorid.

Billig samt mycket verkningsfull alg- påväxt- bakterie- virusdödare. Det är nästan som på TV- reklam där de fuskar medan de visar hur effektivt något är.

Jag “vattnar” växter, buskar, den lilla vattendammen (som ej äger lite fiskar längre), jorden som finns våt och på samma sätt som en del av gångplattorna ligger i ständig skugga, ringsvamparna – överallt där det dyker opp mikroväxt av något slag håller jag rent med Bensaltensid.

Det kostar oss nästan ingenting för flaskan jag köper innehåller en 50% lösning som blandas ner till endast 32 ggr. 1 liter blir 32 liter – det varar i evighet.