Visste du att du kan tillsätta lakritspulver när du tillagar mat

Det är jättemånga med dej som tycker om lakrits. I Sverige så är det rentav ovanligt att inte äta godis eller annan mat med lakritssmak åtminstone någon gång i månaden. Det verkar bara vara här i Sverige vi är så inbitna på lakrits och det öppet för var och en att forska i saken. Det är lätt att tillsätta lakritspulver till såväl godis som bakverk och även mat.

lakrits

Så lätt och så väldigt gott med lakritspulver för egen LAKRITS

Chansen finns att tugga på en lakritsrot om man längtar efter lakritssmak och inte orkar fixa tårta som smakar lakrits. Att lakritspulver är ett helt naturligt smakämne kan du vara säker på. Du kan kanske minnas smaken av lakrits på dina läppar just nu även om du har långt till närmaste godisaffär.

Att lakrits är extremt poppis som smak på glass vet du säkert och har redan provat, men även i bakverk och drinkar ökar det i populäritet. Är man lakritsfreak så längtar man efter lakritssmak hela tiden. Tala med personer som bott utomlands länge, de kan berätta för dig. Lakrits är väldigt vanligt i de tröstpaket som skickas från Sverige.

Pröva dig fram i köket med hjälp av lakritssmaken

Är du i Turkiet, Spainien eller Italien kan du köpa lakritsrötter och tugga på. Av rå-lakritsen gör man först ett granulat och sedan olika pulver som kan användas på olika sätt i vår matlagning för att få fram den specialla smaken. Glass eller chokladbollar eller annat så är lakrits alltid lika populärt som smakämne.

Du kan fundera på vad du vanligtvis brukar baka och laga hemma och så är det bara att testa genom att tillsätta lite pulver. Det ska dock sägas att det varje år sker att några personer förgiftas av lakritsen. Så, överdriv inte hur mycket du stoppar i dig, utan ta det lugnt. Det måste ha varit något fel när detta inträffat för lakritspulver är så starkt att det behövs bara lite av det för att få smak.

Finns lakritspulver att shoppa i de flesta affärer?

Du kan kolla med din lokala hälsokostbutik om de lagerför lakritspulver, men mycket besvär bara för en liten påse.

Lakritspulver finns att köpa på nätet till bra priser och kvalitet istället för den lilla påsen till stort besvär. Det enklaste och förmodligen det allra billigaste är att handla lakritspulver på nätet hos antingen allt-fraktfritt.se, prisad och Tradera har det ibland.

Tänk på att lakritspulver också har bäst-före-datum. Det fungerar inte bra att använda ett gammalt pulver. Förvara pulvret på ett bra sätt så det hela tiden är fräscht och se alltid till att du har tillräckligt hemma när det är dags att göra godis igen.