När trädgården invaderas av ovälkomna växter

Trädgårdsskydd i form av ogräsmedel
Att vistas i naturen är en fröjd för alla sinnen och de som kan och orkar brukar vilja ha en egen trädgård att både njuta av och arbeta i. Trädgårdsarbete är terapeutiskt och meditativt och att stoppa fingrarna i jorden då och då är för många människor viktigt för välbefinnandet. Det är såklart inte bara jordiga händer som skänker välbehag utan allting som kommer med en trädgård – solen, den friska luften, de klara färgerna och de fräscha dofterna. Vilken typ av trädgård man vill ha är väldigt personligt, vissa gillar vildvuxna, lummiga små trädgårdar medan andra vill ha skarpa linjer och välansade gräsmattor, ytterligare andra blir stimulerade av att ha en damm i sin trädgård.

Gemensamt för de allra flesta som har en trädgård är att ogräs är en högst ovälkommen inkräktare i den balans man försöker skapa. Vissa lägger ner hela sin själ i trädgården medan andra bara gör det som är ytterst nödvändigt. Oavsett så är ovälkomna plantor ett problem för många trädgårdsägare och det bästa sättet att bekämpa dem är med ogräsmedel.

Vanliga ogräs

Vanliga ogräs i svenska trädgårdar inkluderar:

Maskrosor

Dessa vackra, solgula små blommor har en tendens att föröka sig tusenfalt i ett enormt raskt tempo. Vill man ha en grön gräsmatta är de gula maskrosorna djupt störande.

Tistlar

Ännu ett ogräs som trivs på gräsmattor, men som ger större besvär än maskrosorna. Tistlar sticker en på fötterna när man går barfota och är särskilt störiga om man har barn som man önskar ska få springa fritt på gräset om somrarna.

• Åkerfräken

Detta är en ganska tråkig växt, men som har en tendens att dyka upp överallt i tid och otid. Dessutom är åkerfräken ett gissel att bli av med. Ogräsmedel gör definitivt det bästa jobbet, men ett tips är att man bryter stjälken en aning innan man besprutar, så att ogräsmedlet verkligen tränger in ordentligt.

Gör så här

När man ska spruta ogräsmedel i sin trädgård så är det viktigt att vidta en del åtgärder innan man sätter igång:

• Se till att inga människor eller husdjur befinner sig i trädgården, särskilt inte barn.

• Täck alla de plantor du vill behålla i trädgården med papp eller plast innan du sprutar. Ogräsmedel gör tyvärr ingen skillnad mellan ogräs och andra växter.

• Vattna trädgården cirka två dagar innan du påbörjar besprutningen.

• Vädret ska vara torrt vid besprutningen för bästa resultat.

• Bästa tiden att applicera ogräsmedel är mellan mars och september.

• Skydda dig själv med heltäckande klädsel, andningsskydd, ögonskydd och handskar.

• Se till att ditt ogräsmedel är rätt blandat och applicerat i din applikator.

• Se till att du vet hur din applikator fungerar innan du sätter igång.

Idag är det allmänt rekommenderade tillvägagångssättet att applicera ogräsmedel att använda sig av en ryggspruta. Dessa finns i både elektriska och manuella varianter. På www.allt-fraktfritt.com finns riktigt effektiva ryggsprutor att köpa till bra priser.

Kan ogräsmedel vara skadligt?

Eftersom att ogräsmedel är gift avsedda att ta kål på växter så kan substanserna absolut vara skadliga om de hanteras på fel sätt. Barn får absolut inte komma i kontakt med ogräsmedel, och den som ska hantera dem bör vidta alla rekommenderade försiktighetsåtgärder.

The post När trädgården invaderas av ovälkomna växter appeared first on ograsmedel.com.