Vad bör man tänka på vid en alg samt mögeltvätt?

Är man husägare kommer man förr eller efteråt, med en aning otur, att behöva göra en alg samt mögeltvätt på sitt hus. Det finns en massa olika metoder samt många hävdar att det finns lika många metoder som det finns bekymmer med alger och mögel.

Först och framförallt måste man men känna igen ett eventuellt alg- eller mögelangrepp. Det gör man lättast igenom att börja söka på de punkter där dessa angrepp mestadels, alternativt lättast, uppstår. Det brukar vara utrymme under hus samt badrum därtill andra utrymmen med bristfällig dränering, där det finns betong som har påväxt eller är täckt eller bakom en installation av kakel.

Man kan som amatör identifiera ett alg- alternativt mögelangrepp därför dess rätt så unkna samt dåliga arom. Man skall så snart man får reda på ett sådant angrepp se till att gå till botten med det. Dessa angrepp är lite som problem med bilen, ju längre tid det går till man grejar problemet, ju mer kommer det att kosta att förbättra det, samt kostnaden stiger exponentiellt omsider.

Man kan, för att försäkra sig att man absolut har ett bekymmer, ta in en mögelhund som sedan söker igenom huset och indikerar absolut var man har bekymmer med mögel. När man väl planlagt alla angrepp i sitt hus bör anträda sin alg- och mögelsanering så snart som genomförbart. Beroende på hur seriöst angreppet är kan man antingen göra det själv (vid mindre och ytligare angrepp), eller välja att hyra in en kunnig saneringsfirma som till exempel Anticimex eller dylikt. Kostnaden att hyra in en professionell affärsverksamhet är rätt så hög, men om angreppet har gått på djupet är det bättre att hyra in proffs som tar hand om problemet totalt samt hållet, jag gör åter hänvisning till kostnaden vid problem med bilen.

Det finns en rad med annorlunda rengöringsmedel som man kan använda för att genomföra sin alg och mögeltvätt och det är enorm skillnad på kostnaden för att köpa dessa rengöringsmedel. Det kan börja på bara några kronor per liter och avsluta upp till flera hundra kronor per liter. Samt det behöver inte alltid vara det dyraste som är det bästa.

I en besiktning som Folksam härförleden med flera av marknadens ledande rengöringsmedel mot alger och mögel så visade det sig att inget av rengöringsmedlen faktiskt lämnade den tvättade ytan helt mögelfri efter ett år. Och det flest flagranta var nog att det som slog de flesta av de andra rengöringsmedlen var en blandning av Yes diskmedel samt vatten. I och för sig lämnar denna korsning ännu lättare påväxt av mögel efter ett år, men gentemot många andra rengöringsmedel så var detta ett mycket bra resultat. Mycket få andra rengöringsmedel lyckades minsann uppnå ett hyfsat bra resultat, och ingen av de rengöringsmedel som vara bättre lyckades helt avlägsna all antydan till påväxt av mögel.

Det går nämligen att fullborda en alg samt mögeltvätt till en relativt låg kostnad, bara ett par få kronor per liter, med vanligt diskmedel.

The post Vad bör man tänka på vid en alg samt mögeltvätt? appeared first on ograsmedel.com.