Vanliga problem med svartmögel

Många husägare pratar om att de har problem med svartmögel, men vad är egentligen svartmögel? Svartmögel är i själva verket ett samlingsnamn för många olika typer av mögel som alla har enhetlig element att de är av mörkare ton, därav namnet; svartmögel.

De flesta typer av mörk eller svart mögel avsöndrar bastant arom samt producerar stora mängder gift, alternativt toxiner. Dessa kan utgöra en allvarsam hälsofara för en familj att leva i. Svartmögel kan expandera både synligt samt dolt, det är därför lömskt då man utan säkerhet alltid känner till om man har problem med svartmögel. Det enda sättet kan ofta bara vara att man känner mögellukt som indikerar att det finns problem med mögel.

Annorlunda arter av svartmögel

Svartmögel är som sagt ett samlingsnamn för annorlunda typer av mögel. De vanligaste är de följande som dessutom kan ha en mycket negativ effekt på hälsan.

Alternaria är ett mörkgrönt till brunt mögel som kan ge upphov till astma, allergen och patogen.

Aspergillus är ett blågrönt till bäckmörkt mögel som har närmare 190 annorlunda underarter. Det kan ge källa allergi, aspergillosis samt till och med kräfta.

Cladosporium är ett grågrön till brunsvart mögel. Detta är det vanligaste möglet i Sverige och känns åter då det oftast drabbar väggar i form av små svarta prickar. Det kan ge upphov till astma och annorlunda typer av infektioner i proteinbaserade vävnader som naglar samt hud.

Fusarium är ett gult till rödbrunt alternativt rödlila mögel som är vanligt i samband vattenskador på hus. De kan ge upphov till allmänt olust hos folk.

Penicillum är ett blågrönt mögel som minsann inte blott är elakt. Det finns ca 150 annorlunda arter, och oxå om det kan ge upphov till allergier samt astma så är det förmodligen flest känt för att det används för att framställa penicillin och olika typer av ostar.

Stachybotrys är ett grönt till svart mögel som man ofta kan hitta i badrum. Anledningen är att de lever på alternativt i närheten av material med högt innanmäte av cellulosa. Man skall vara väldigt aktsam med denna mögeltyp då den kan vara enormt giftig. Den kan ge upphov till lungblödningar, allmänna irritationer i både hud och luftvägar, näsblod, matthet, allergier samt det kan till samt med förstöra kroppens egna immunförsvar.

Att genomföra mögelsanering av svartmögel är inte alltid de lättaste, inte alla typer av svartmögel svarar på intensiva behandlingar saneringsvätskor då dessa inte tar bort toxinerna som möglet producerar. Detta har som resultat att oxå om själva möglet ser ut att avdunsta, i de fall det är synligt, så kommer det att ligga kvar latent och toxinerna kommer fortsätta att förgifta närmiljön.

Det är i dessa fall mer rekommenderat av experter att använda sig av antingen, eller både samt, så kallade luftrenare som mögel- och luftsanerar tack vare fotokatalysatorer, det vill säga, belysning.

Svartmögel brukar man normalt finna i badrum, på vinden, i källaren och på fasaden. I hus med krypgrund kan svartmögel oxå trivas bra. Också om det inte kan verka så allvarligt, så kan ett svartmögelsangrepp på en framsida, om den inte tas hand om i tid, anföra till att man måste genomgöra en djupgående fasadrenovering.

Den bästa samt mest hälsosamma lösningen på ett bekymmer med svartmögel är att så inom kort som genomförbart kontakta en kunnig firma som kan göra en full sanering. Också om det kostar ett par tusen är det oftast billigare än av att blunder bomma en aning svartmögel samt tvingas förbättra delar av sitt hus.

The post Vanliga problem med svartmögel appeared first on ograsmedel.com.