Kollodialt silver

Kollodialt silver är silver i finfördelad form. De minsta partiklarna i kollodialt silver kan vara mindre än 1000 nanometer. Inom hälsokostbranschen har kollodialt silver fartfyllt blivit väldigt populärt. Rent silver är rentav helt ogiftigt för kroppen eftersom den har ett effektivt utrensningssystem. Eftersom silver är ett naturligt grundämne förekommer även silver i den föda vi äter och det vatten vi dricker.

Sedan antikens dagar har silver använts som bakteriehämmande substans. Det var i slutet av 1800-talet som det användes som en aktiv antibakteriell substans i en rad skilda mediciner. Det var mediciner som läkemedelsindustrin själva marknadsförde.

Studier visar att silverjonerna inte påverkar de goda tarmbakterierna acidofilus samt bifidus, vilket beror på att de grampositiva mjölksyrabakterier har en tjockare cellvägg än de patogena gramnegativa bakterierna.

När en tarm består av stora bakteriesamlingar så förmår inte silvret genomtränga dessa. Därav har små mängder kolloidalt silver ingen negativ verkning på de goda tarmbakterierna. För att nå långt ner i tarmen kan man blanda ner en matsked kollodialt silver i ett dricksglas med vatten. Ifall man dricker det skyndsamt så hittar det kollodiala silvret och vätskan längre ner i tarmen. En tesked kolloidalt silver om dagen ser till att immunförsvaret kvicknar till.

Kollodoalt silver är effektivt för sårläkning. Silverjoner snabbar upp läkningsprocessen och skapar stamceller i sårområdet. Som mest effektivt läker såret 50 % snabbare, och utan ärrvävnad. Därjämte kan man kombinera denna procedur med kosttillskottet MSM som bidrar med svavel som är ett strukturskapande mineral. Det innebär att läkningen går ännu snabbare.

Den som bränner sig kan med fördel vårda det brännskadade området med kollodialt silver. Antingen trycker man en indränkt kompress alternativt så sänker man ner hela den brända kroppsdelen i kollodialt silver. På detta sätt utvecklas sällan någon brännblåsa och smärtan klingar fort av. Möjligtvis blir huden lite hårdare på det behandlade området men förhårdnaden brukar trilla av efter några dagar.

Den som har besvär med herpes och afte kan lindra dessa symptom genom att ta en aning kollodialt silver på en bomullspinne som sedan hålls mot det drabbade området.

Vattenkoppor hos barn kan på ett effektivt sätt lindras med hjälp av kollodialt silver. De kliande utslagen får lindring genom att en tesked kollodialt silver intas varje eller varannan timma. Det är även effektivt att duscha huden med kollodialt silver mellan varven. Inte nog med att utslagen läker snabbare det blir dessutom lindrigare ärrvävnad.

Vad gäller främst kvinnor som brukar drabbas av upprepande urinvägsinfektioner så kan kollodialt silver vara hämmande för besvären. Några teskedar dagligen har förebyggande verkan.

En svamp som uppträder ihop med de goda bakteriestammarna i tarmen är candida. kolloidalt silver spray Vid upprepade anibiotikakurer är det inte sällsynt att candida sprids ut i blodet vilket medför ohälsa och abstinens efter socker. Kollodialt silver är effektivt för att blockera spridningen.

Att inta kollodialt silver när man har drabbats av kol innebär lättare andning och kräver inte lika mycket syrgas. Det brukar räcka med ett par teskedar kollodialt silver några gånger om dagen. Att kollodialt silver underlättar för de som drabbats av kol är dessutom ett förträffligt exempel hur silvernanopartiklarna suger åt sig syre och hjälper till att transportera det ur kroppen. Därjämte dämpar silvret den pågående inflammationen i lungorna.

Virussmittan hepatit C behandlas inom sjukvården med hjälp av starka mediciner och kan emellanåt ha besvärliga biverkningar. Virusnivåerna kan tas ner med hjälp av kollodialt silver. I somliga fall så lågt att de inte längre är mätbara. I de flesta fall så nivån medför att ett förhållandevis normalt liv kan levas.