Bättre välbefinnande för hästen med msm häst kosttillskott

Är det möjligt att få en 20-årig häst att bli lika livlig igen som när den var ung? Det anser vissa som har testat med msm till häst. Det är välkänt att svavel är betydelsefullt både för oss människor och för djur, men innan man börjar behandla hästen med metyl sulfonyl metan så ska man ta en titt på hästens allmänhälsa och även på kosten.

Vad är msm häst?

Rent praktiskt så är det så att msm häst är ett kosttillskott som innehåller organiskt svavel. Detta är ett ämne som leder, brosk och muskler behöver för att hålla sig i form. Om man inser att hästen har brist på det här ämnet så kan msm pulver häst vara till en hjälp. Det finns även msm hund som är till särskilt för hundar som lider av problem med leder samt med smidigheten.

artros

Svavel häst preparat finner man i hälsokostbutiker som även säljer msm för människor samt för andra djur. Det räcker att köpa en enkel burk med msm till häst för att starta behandla och observera om detta kan ge effekt.

Funkar det?

Att svavelpulver (metylsulfonylmetan) funkar mot besvär med leder och muskler funkar vet vi redan. Frågan är emellertid om svavel tillskott är vad som behövs. Det gäller att konstatera att det verkligen rör sig om svavelbrist innan man börjar behandla. De som säger att det rör sig om placeboeffekt har fel. En hund eller häst kan ju knappt bli friskare för att den misstänker att det finns kosttillskott msm svavelpulver i fodret.

Det finns tillräckligt många häst- och hundägare som kan styrka att msm tillskotten minsann gjorde skillnad på problem och helhetshälsa. Den förebyggande effekten kan man alltid diskutera, men då man ser att häst efter häst blir bättre av detta kosttillskott så finns det ju inte så mycket att tala om.

Om hästen snubblar

Ifall det är så att din häst snubblar och verkar ha besvär med leder och ben så ska du först och främst klarlägga vad detta beror på. Här är det ju även så att man tvingas tänka på säkerheten då hästen kan snava då du sitter i sadeln vilket kan få trista konsekvenser. En ingående undersökning kostar mer än msm pulver till häst men det är ändå här som man ska börja.

Kost och kosttillskott

Kosttillskott är prima för både folk samt djur och msm häst kan vara ett tillskott som man vill ge även ifall man inte ser någon särskild avsaknad i hästens normala kost. Om hästen får i sig tillräckligt med protein så bör den även få gott om svavel men för att ta reda på detta så måste man utföra en analys av grundfodret och det kanske kommer som en överrumpling att det faktiskt är bristfälligt i vilket fall man bör uppgradera och kanske samtidigt ge msm till hästen för att komma upp i önskad nivå.

Idag finns det smarta kombinationer som exempelvis glukosamin och msm preparat, man kan också själv ge bägge var för sig, som ger hästen just det den behöver för att repa sig och må bättre igen. Det här är väl värt att prova msm häst, men naturligtvis efter det att man har undersökt att hästen inte lider av allvarligare hälsoproblem.