Glukosamintabbler är billigt och effektivt

Om du har kommit fram till att du möjligen lider av begynnande artros så är det betydelsefullt att du inte gissar. Man ska alltid uppsöka en läkare för att befästa att det minsann rör sig om artros i knä, artros axel alternativt var man nu upplever krämpa och minskad flexibilitet. Men det kan även vara smart att börja med glukosamintabletter som består av ämnet glukosamin som är känt för att ha smärtstillande verkan och som kan skänka utökad rörlighet i leden som har drabbats.

glukosamin

En effektiv kur med glukosamintabletter och viktiga övningar

Undantagen att rådslå med en skicklig läkare och börja ta glukosamintabletter så kan man dessutom initiera med sjukgymnastik. Detta betyder inte nödvändigtvis att man måste få en remiss och gå till en sjukgymnast som är specialist på saker såsom artros i nacken och artros i foten. Visst kan det vara bra att få experthjälp men viss artros behandling kan man också göra själv.

Lär man sig endast korrekt övningar så behöver man icke ens ett gym för att stärka de delar av kroppen som har drabbats av sjukdomen. För somliga så kan det vara besvärligt att vara konsekvent då man icke har en sjukgymnast som väntar alternativt ett gymkort som man har betalat för, och det är förstås även något som man ska överlägga då man planerar för att hantera artrosen.

Köpa glukosamin online till ett bra pris

Glukosamin räknas som läkemedel men säljs också som kosttillskott i mindre förpackningar. Dessa kan man finna på Apoteket men det är bra mycket smartare att handla glukosamintillskott online där man kan få bättre priser. På en sajt som all-fraktfritt.se så finner man precis samma glukosamintabletter men till ett mycket bättre pris än det man får hos Apoteket.

Det är därjämte enkelt att beställa den här typen av varor online. De skickas omedelbart till den adress som man anger och så kan man sätta igång med tabletterna som kan medföra att man får förbättrad flexibilitet och dessutom viss smärtlindring.

Men funkar det verkligen med glukosamin då man har artrosproblem?

Tester på djur har bekräftat att glukosaminet kan vara en hjälp då brosket bryts ned på grund av åldrandet. Studier på personer har fått lite olika resultat men det lutar likväl mot att detta är ett ämne som faktiskt gör en skillnad.

OBS: det finns mängder av vetenskapliga tester som visar att glukosamin funkar. Men de är allihopa utförda med 1500 mg per dag. 2 tabletter (som det står på apotekets burkar pga. svenska regler) räcker icke. 2 1/2-3 tabletter behövs.
Likaså står det icke på burkarna att man måste ta glukosamin i all framtid för att kroppen tillverkar för lite själv. Det tar 3 veckor innan behandlingen börjar verka, en del tillverkare glömmer att berätta detta också.

Även om läkare vet att detta ämnet faktiskt gör en skillnad så är det inte så enkelt att de hela tiden kan rekommendera att ta det som tillskott. Detta beror på att man behöver fler studier som kan styrka att det faktiskt funkar på samtliga patientgrupper och måhända viktigare, att man måste testa att det är säkert för gravida och andra specifika grupper att använda sig av glukosaminet.

De som har börjat behandla med glukosamintabletter kan även intyga att de faktiskt mår bättre och det här är möjligen viktigare än otaliga studier som bekräftar detta. Det är bara att ta en titt på forumtrådar där verkliga människor som använder sig av glukosamintillskott diskuterar hur detta fungerar och hur de mår.