Vad är korrekt msm dosering för vård av olika åkommor?

För bästa resultat av msm pulver så är det viktigt att man använder sig av korrekt msm dosering. Hur mycket pulver eller msm tabletter man ska ta beror givetvis på vad det är som man behandlar. Låt oss titta en aning närmre på skilda användningsområden och hur man kan dosera det organiska svavlet.

Msm pulver i ansiktet

Den som vill få fin hy eller som har stora problem med akne och ärrbildning i ansiktet kan lätt behandla med msm pulver. För utvärtes bruk så kan man vara riktigt generös med msm dosering men man behöver ej överdriva. Det går till exempel bra att ta ett kryddmått som man blandar med en aning vatten för att få en massa som man kan dutta på problemområden i ansiktet.

Därför att huden lättare ska kunna ta till sig msm pulvret så är det bra att använda sig av varmt vatten då man blandar till en ansiktsmask eller smet för att vårda punkter. Beroende på hur mycket ansiktsmask eller hur många punkter man vill behandla så kan man behöva upp till någon sked pulver som man blandar med andra ingredienser.

Dricka msm vatten

Om du vill behandla stela leder, värk, eksem eller matthet genom att dricka msm vatten så kan du blanda ut mindre än en tesked i ett glas vatten för att få den önskade effekten. Man brukar råda en stegvis tilltagande msm dosering där man börjar med en fjärdedels tesked den första veckan för att därpå trappa upp så att man till sist når cirka 3 gram per dag.

Att man börjar varsamt beror inte enbart på att man bör se hur kroppen reagerar på det organiska svavlet, det är också så att pulvret i början kan upplevas som lite beskt. Detta förändras för de flesta då de vänjer sig vid
smaken och då kroppens PH-värde förändras varefter man upplever smaken lite avvikande. Här kommer fler tips: lignisul msm

Ifall man tar msm tabletter så ska man hålla sig till den dos som rekommenderas på burken. Tabletter kan vara ett himla gott alternativ om det är så att man upplever att det är besvärligt att vänja sig vid smaken.

Hur länge kan man ta msm?

Det vanligaste är att man använder sig av kurer där man behandlar under en viss tidsperiod. Tanken är ju att man ska återställa kroppens naturliga jämvikt och assistera cellerna att jobba som de ska och ej att man ska bli beroende av ett kosttillskott. Det är rätt vanligt att man använder sig av msm pulver under en månads tid, en gång per dag, varpå man tar en paus.

Till Atros, som är kroniskt, tar man hela tiden. Helst i kombination med Glukosamin.

Glukosamin har förvandlats till läkemedel i Sverige och säljs som pulver till djur. Då bortfaller alla krav på livsmedelsgodkännanden, livsmedelshygien, livsmedelspersonal, egenkontroll samt kommunens inspektion. Gelest glukosamin däremot håller livsmedelskvalitet för det säljs i England, Tyskland och andra länder som kosttillskott, endast etiketten skiljer.

Man kan alltid behandla igen om man upplever att energinivåer går ned igen alternativt huden blir torrare och skrynklig några månader efter färdig behandling. Det kan ju även vara förståndigt att överlägga hur ens diet samt livsstil ser ut i övrigt.

For man för lite organiskt svavel via maten är det lämpligt att alltid ta en aning varje dag, som kosttillskott msm. För bästa effekt är det betydelsefullt att byta ohälsosamma mönster samtidigt som man intar msm kosttillskott.