Handla en effektiv hundsele som håller hög kvalité

När en hund ska dra någonting framför sig så bör helst hundägaren alltid använda sig av en hundsele. En dragsele hund kan på flera sätt påminna om spårselar, men det finns viktiga skillnader.

En dragsele påminner om en spårsele, bland annat så är inga av dem skapade för att hunden ska ta sig framåt med linor runt halsen. Istället går selarna ut på att hunden ska föra sig framåt med stöd av bröstkorgen och axlarna. En spårhund ska ej behöva dra särskilt tunga vikter medan en draghund ska göra just så. Antagligen är det en slädhund i fjällen eller en hund som ska dra vagn eller cyklar på torr mark. Oavsett vad det är den ska dra så är det angeläget att ens dragsele hund sitter som den ska så att hunden slipper ha ont av smärtsamma brännskador och slitningar.

En Spårsele är utformad för att det ska bli lättare att greppa hunden när den spårar. Hundar som ska spåra är väldigt fokuserade och kan dra någorlunda mycket, därför behöver man något starkt att hålla i. Spårselar ser ut som en hundsele, med rem omkring bröstkorgen samt över bogen.

En dragsele hund har generellt fler remmar att fästa om hundens kropp än en spårsele har. Remmar över bröstkorg samt bringa finns självfallet, men dessutom brukar det också löpa remmar över ryggen och runt svansroten. Fästet för dragkopplet varierar beroende på vad det är hunden ska dra. Ska du nyttja dragsele hund för linkörning alternativt cykel så är det bäst med ett fäste vid svansroten, men ska hunden dra släde så bör det finnas fästen vid sidorna samt en kraftig rem över bringan.

En hundsele bör ha lång hållbarhet, annars duger inte kvalitén åt ens bäste vän. En oerhört bra dragsele kan hunden använda sig av hela livet. Priset för en kvalitetsele ligger på allt från ett par hundralappar och uppåt och det kan vara bra att fråga någon kunnig vilket fabrikat samt modell som är lämplig för just din hundras på bästa sätt, bra passform är oerhört angeläget. Från en del märken kan man till och med handla hundselar från efter specialmått.

När det gäller material är det lite av en smaksak, de flesta ergonomiska selarna idag är framställda i slittåliga material som polyester. Dessa brukar också vara vadderade så att det inte ska uppstå skavsår på hunden. Läder är både mjukare samt mer traditionellt och fungerar bra så länge selen sitter bra på hunden.

Alla som äger hund vet hur lojal och trogen en hund är, kärleken till dessa fyrbenta vänner är mäktig och ännu starkare från hundens sida, för den skull förtjänar de det bästa. Om man äger en draghund så ska man investera i en dragsele hund som passar just den hund man äger, helt efter dess egna mått så att passformen blir felfri och skaderisken minimeras. Genom att skaffa en bra dragsele hund visar man att man bryr sig om sitt trogna djurs välmående.