Hundselar

Istället för klassiska hundhalsband används inte allt för sällan hundselar.

En del anser att hundselar är ett bekvämare alternativ för hunden, tack vare att det sitter runt dens bröstkorg och inte runt halsen där ett typiskt hundhalsband är placerad.

Med hjälp av en hundsele finns det mindre risk att skada hundens nacke och den blir även mindre stressad och drar ej i sitt koppel som den nästan hela tiden skulle göra om den hade haft ett hundhalsband kring sig.

Det finns många annorlunda hundselar att handla på webben genom en hundshop eller en hundaffär i närheten av ditt hem. Man kan välja mellan diverse varianter beroende på det material, färg alternativt design man söker. För de som önskar sig något exklusivt åt sin hund, finns också valet av att få en specialdesignad version. Det finns också hundselar samt hundhalsband som man kan köpa online, som har blivit skapta av olika kända designers i världen.

Hundselar kopplas vanligtvis till ett så kallat hundkoppel när man ska ut och promenera med sin hund.

Hund koppel

Ett hundkoppel är ett sätt att instruera sin hund både kontroll samt begräsning. Något som alla hundägare vet och har kunnande om, är att hunden inte allt för sällan vill göra som den vill när man är ute och går med den.

Med ett koppel kan man träna hunden att exempelvis avblåsa det den gör när man rycker lätt i hundkopplet. Det är en perfekt lösning om man är ute och går och hunden ser en annan hund komma gåendes mot dens håll, man kan köra metoden så fort den vill börja springa alternativt gå emot den andra hunden.

Det finns flertalet annorlunda hundkoppel tillgängliga ute på marknaden idag. Man kan bland annat välja att handla ett läder koppel, utställningskoppel eller kedja koppel.

Kedja koppel

Denna version av hund koppel används vanligtvis när man har en aggressiv hund och i synnerhet för de som vanligen tuggar på sitt eget koppel. Kedjan är stark och klara av det mesta. Har man en allt för aggressiv hund, kan man dessutom vara tvungen att nyttja en munkorg för hund.

Bortsett från hundselar samt hundkoppel finns även flera andra hundprodukter som är effektiva när man tar hand om en hund. En del av de hundtillbehör på nätet som kan behövas är t.ex. hundleksaker.

Det finns annorlunda sorters hundleksaker tillgängliga via webben, man kan finna somliga som är formade som diverse föremål som hunden kan tycka om. Hundleksaker är en perfekt lösning när man vill hålla hunden upptagen från att t.ex. bita på andra saker som den kan komma åt. Leksakerna kan även få den nöjd och upptagen så att du kan göra något annat under tiden.

Hundar är människans bästa vän och därför är det angeläget att hålla dem säker, också när man är ute och reser med dem i bilen. Att låta hunden vara obunden och sitta vart den vill i bilen är inte rekommenderat. För att hunden ska vara tillförlitlig i din bil, bör den placeras i en så kallad hundbur. Det finns flera olika varianter av hundburar som säljs och de kan också specialtillverkas för just din bil.

Gör det bekvämare och säkrare för era hundar med till exempel hundburar och hundselar.