Aqvia AGA ger bubblor till folket

Aqvia AGA är det stora gasföretagets framstöt på kolsyremaskiner för hemmet. Den första Aqvia kolsyremaskinen lanserades år 2008 samt heter Aqvia Exclusive. Den designades med enorm omtanke av den erkända designern samt färgexperten Eva Lilja, som fordom har samarbetat med storheter som IKEA samt Alcro. Man ville offerera den nordiska befolkningen en attraherande kolsyremaskin som kunde få stå framme i köket alltid, utan att störa med anskrämlig design.

Eva Lilja tog fram Aqvia Exclusive med smakfull, skandinavisk form i diskret rostfritt stål som dessutom fick en specialbehandlad area för att man skulle undfly besvärlig fingeravtryck. Sedan valde Lilja fem färger – crème, svart, lime, brunt och brandgul och färgsatte kolsyremaskinerna med dessa. Man har alltså chans att välja sin Aqvia AGA kolsyremaskin efter vilken färg man föredrar.

AGA var oxå måna om att den kolsyremaskin man skulle offerera den kräsna nordiska befolkningen inte bara skulle ha snygg samt överlagd form, men också vara lätt och behändig att begagna. Detta lyckades man oxå med, man fyller en flaska med vatten, skruvar fixerad den på maskinen och trycker på en knapp – et voila! – man har perfekt bubbelvatten på kortare tid än en minut.

Idag har man med konceptet Aqvia AGA tagit fram fler en modell på kolsyremaskiner, denna heter Aqvia Balance samt har avvikande färgsättning. Både Exclusive samt Balance fungerar med samma tillbehör, vilket kan vara praktiskt om man känner för att byta ut apparat alternativt kanske ha ett par stycken i samma hem.

När man köper en Aqvia AGA kolsyremaskin så får man i bestämmelse både flaskor och en gaspatron på köpet så att man kan åka bo och kolsyra sitt vatten genast. Man kan också köpa till essenser och koncentrat för att krydda sitt kolsyrade vatten, också dessa finner man i samma idé. Aqvia har hittills släppt tre cider essenser samt sju smaker för bordsvatten.

Vill man göra sin egna läsk så finns det läskkoncentrat att köpa från det välkända märket Sodastream, men Aromhuset, som redan sedan tidigare har varit känt för sina goda samt kalorifria smaker för bordsvatten, erbjuder nu också ett brett selektion av läskkoncentrat – hela 14 smaker, däribland några som är helt sockerfria. Ett annat affärsverksamhet som oxå saluför läskkoncentrat är Sonjo.

Med en kolsyremaskin hemma har man alltid tillgång till bubblande fräscht vatten samt när kolsyrepatronen tar slut så lämnar man in den hos sin återförsäljare och handlar en ny till reducerat belöning. På så vis slipper man en massa tomma gaspatroner att återvinna och dessutom sparar man en liten mynt alltid.

Om man tycker mycket om kolsyrade drycker, antingen bara fräscht vatten alternativt kryddad bubbelvatten eller dricka, så är det totalt klart en begåvad investering att anskaffa en egen kolsyremaskin. Dels är det avsevärd bättre för miljön om man slutar anskaffa tunga flaskor från butikerna, flaskor som har farit – i flera fall – långväga i tunga lastbilstransporter. Dels är det snällare för ryggen som slipper bära dessa tunga flaskor från affären ständigt samt sist men inte minst så är det helt klart snällare mot plånboken. Vårt förädla, fixa kranvatten är nästan avgiftsfri samt när man antagligen har en kolsyremaskin så kan man kolsyra upp till 60 liter vatten innan det är dags att byta ut gaspatron.

En Aqvia AGA kolsyremaksin är en penningplacering för både nutid samt framtid.