Aqvia bubblar ditt vatten

Aqvia är benämningen på dom kolsyreprodukter som det stora gasföretaget Aga står för. Det var år 2008 som man lanserade den idag väldigt populära kolsyremaskinen Aqvia Exclusive vilken man hade lagt ned enorm omsorg på att göra både attraherande, lättanvänd och miljövänlig. Man hade anlitat den kända formgivaren Eva Lilja, som tidigare samarbetat med andra stora affärsverksamhet som IKEA och Alcro, för att designa samt välja färgsättning på de fem olika versionerna av den effektiva kolsyremaskinen man tog fram.

Eva Lilja valde omsorgsfullt ut de fem färgerna som idag finns på Agas Aqvia kolsyremaskiner samt färgerna blev bäckmörkt, crème, brun, orange och lime. Det finns en kulör här som passar i var hem! Det är förstås blott en del av Aqvia kolsyremaskin som har färg, resten är gjort i specialbehandlat, rostfritt stål som inte låter sej fläckas av osmickrande fingeravtryck.

I Sverige finns ett av världens renaste vatten direkt i kranen samt det njuter vi givetvis av igenom att kunna minska upp ett bägare kallt vatten samt dricka direkt utan att oroa oss för ett litet antal obehagliga konsekvenser alternativt märkliga bismaker. Vi skulle dock kunna njuta ännu mer av detta, samt begagna det till både kolsyrat vatten och läsk genom att begagna en kolsyremaskin.

Fördelarna med en egen kolsyremaskin är flera. I längden blir det mycket billigare att göra sin egen dricka och sitt eget bordsvatten, men investeringen gör oxå att man slipper dra med sig en massa vatten hem från affären, vatten som vi ju, som sagt, har nära nog gratis hemma i kökskranen. Den tredje bestämmande faktorn handlar om miljön. Transporter av vatten samt dricka sliter enormt på miljön, igenom att stora, tunga lastbilar leverar dessa drycker över hela Sverige, Europa samt världen. En egen kolsyremaskin är ett nymodigt val som passar alla från ensamstående till barnfamiljer.

När det innefattar smaksättning av bubbelvatten så finns det idag en lång rad olika val. Dels kan man välja att krydda sitt vatten med bara smak, i elegans med Ramlösa samt Vichy Nouveau. Detta matchar alla som vill inmundiga kalorifritt vatten. Aromhuset säljer 20 annorlunda smaker för bordsvatten, alla med unik samt tydlig smak, men helt fria från både sötningsmedel samt socker. Aqvia gör oxå smaker för bordsvatten, fast har ett mindre urval.

För dricka är riktiga läskkoncentrat godast, ehuru det håller att göra dricka med saftkoncentrat också. Det kommer fler och fler läskkoncentrat samt idag kan man hitta både de med full sockerhalt, minskad sockerhalt samt helt sockerfria varianter. Alla är emellertid söta – ja.

För att ens vatten ska kunna kolsyras behövs en gaspatron samt när man köper en ny Aqvia kolsyremaskin så får man alltid åtminstone en patron på köpet. När den är final, vilket den är efter att man har kolsyrat upp till 60 liter vatten, så kan man lämna in den hos sin återförsäljare mot en ny till ett reducerat pris. Aqvia kolsyrepatroner är på så vis bra för både miljö samt börs.