Aqvia Exclusive – en {kolsyremaskin|bubbelmaskin

Aqvia Exclusive heter den kolsyremaskin som med sin stilsäkra form revolutionerade kolsyremaskinsmarknaden när den lanserades år 2008. Aga ville skapa en kolsyremaskin som inte blott kolsyrar vatten effektivt, utan som oxå blir en snygg inredningsdetalj i de nordiska hemmen. Man tog hjälp av den erkända designern Eva Lilja som designade samt färgsatte den exklusiva kolsyremaskinen Aqvia Exclusive i symtomatiskt stilren, skandinavisk form med rena, mjuka linjer och sober silverfärg. Designern valde oxå omsorgsfullt ut fem kulörer som fick dekorera kolsyremaskinerna – créme, brunt, svart, orange och lime. Man ville att alla bo, oavsett färgtema samt andra preferenser skulle kunna finna en kolsyremaskin från Aqvia som stämde

Aqvia Exclusive blev snabbt populär och tre år efter introduktionen kom en ny form som fick namnet Aqvia Balance. I stora drag är dessa ett par kolsyremaskiner enormt lika, men med avvikande färgsättning, Balance håller i sobert vitt med svarta detaljer.

Aqvia Exclusive är enormt lätt att begagna, man sätter i den tillhörande flaskan som man fyllt med kyligt kranvatten och trycker på en knapp. På mindre än en minut har man läskande friskt bubbelvatten! Man kan ju också smaksätta sitt vatten om man föredrar det, eller mixa i läskkoncentrat för att göra läsk.

Det finns flera goda smaker att försöka samt annorlunda företag erbjuder olika kombinationer. Aqvia gör sina egna ciderkoncentrat samt vattenessenser och Sodastream har ett ganska brett utbud av läskkoncentrat. Man kan också försöka att mixa saftkoncentrat i sitt kolsyrade vatten, det blir näsan som dricka.

Ett annat affärsverksamhet som har specialiserat sig på smaker för kolsyrade drycker är Aromhuset. Man började med bordsvattenaromer samt har idag 20 annorlunda smaker i den kategorin. Därjämte har man lanserat läskkoncentrat som idag består av 14 olika smaker, både sockrade och sockerfria.

Vi dricker mer kolsyrade drycker än någonsin. Känslan som de små bubblorna ger när man dricker är kittlande samt uppfriskande, det känns som att de renar gap samt kropp på något fason, dessutom kan de ställa upp att smälta maten när man har ätit. Aldrig tidigare har vi köpt så mycket Ramlösa, Vichy Nouveau, Coca-Cola samt Sprite som vi gör idag samt dryckerna är ganska dyra om man tänker på att de faktiskt i själva verket blott innehåller vatten samt eventuella smakämnen.

Det renaste och färskaste vattnet har vi i våra kranar, därjämte är kranvattnet enormt kap gentemot buteljerat vatten samt läsk. Har man en egen kolsyremaskin så sänker man dessa utgifter markant, då betalar man bara för kolsyrepatronen och eventuella essenser.

Det är inte blott plånboken som blir frejdig av att man kolsyrar sitt eget vatten med en kolsyremaskin, det innebär oxå mindre miljöslitage då transporterna av buteljerade drycker minskar i takt med att folk kolsyrar sina egna drycker. Smakmässigt är det heller ingen skillnad.

Med en Aqvia Exclusive får man nämligen en snygg inredningspryl som stilmässigt ligger rätt både i tiden samt på ett personligt plan, man får tillgång till färskt och rent bubbelvatten när man vill samt kan dessutom göra sina egna läskedrycker. Dessutom slår man med en Aqvia Exclusive ett litet, men angeläget, slag för miljön.