Aqvia läskmaskin skänker de bästa bubblorna

Aqvia kolsyremaskin är framtagen av Europas dominerande gasleverantör Aga. Aga har hundraåriga anor och sina rötter här i Sverige. Aqvia är ett koncept för kolsyrade drycker i hemmet, där man saluför allt från själva kolsyremaskinerna till gaspatronerna, aromer, essenser samt öviga komplement.

Aga är ett prestigefyllt affärsverksamhet som vill ge sina kunder det bästa på marknaden och när man tog fram Aqvia kolsyremaskin så var man grundlig med alla detaljer. För attraherande samt tidstypisk design tog man assistans av den erkända formskaparen Eva Lilja som redan jobbat med giganter som IKEA samt Alcro. Lilja skapade Aqvia Exclusive i minimalisktiskt, skandinavisk anda. Materialen var rostfritt stål som specialbehandlats för att man skall undfly osmickrande fingeravtryck på kolsyremaskinens ytor, därtill plast. Eva Lilja gjorde fem varianter på Aqvia Exclusive, alla med varsin detaljfärg av bäckmörkt, brunt, orange, lime alternativt creme, detta för att alla hem skall få access till en kolsyremaskin som matchar in i den övriga inredningen.

I flera tester för kolsyremaskiner har Aqvia kolsyremaskin stått sig bäst, mestadels i topp men om inte som nummer ett så alltid bland topp tre. Den största konkurrenten är klassikern Sodastream, men Wassermaxx är också ganska aktuell. Stilmässigt vinner Aqvia lätt med sin sobra form samt både vad gäller användarvänlighet därtill själva kolsyran den producerar får den alltid goda bedömningar.

Kolsyrade drycker är mer eftertraktade än någonsin. Antagligen är vi bortskämda, men de flesta av oss föredrar att dricka frsächt bubbelvatten framför slätt. Detta märks framför allt på hur mycket kolsyrat vatten som säljs i handeln varje år. För varje år som håller så ökar försäljningen. De smaksatta, kolsyrade dryckerna är de som är på snabbast frammarsch, vi älskar den svaga, friska smaken av frukt eller bär i vårt bubbelvatten samt mestadels innebära dessa smaker inga tillägg kalorier vilket också är en enorm fördel idag när vi blir allt mer medvetna om vad vi stoppar i oss.

Dricka är självklart också populärt, men allt fler väljer sockerfria varianter. Med en egen Aqvia kolsyremaskin kan man göra sitt eget kolsyrade vatten och smaksätta ledigt med antingen bordsvattenaromer alternativt läskessenser. Man kan till och med göra egen cider! Det finns flera affärsverksamhet som säljer aromer, essenser samt koncentrat för kolsyrad dryck, bl a Aga Aqvia, Aromhuset, Sodastream och Sonjo – samt många har sockerfria varianter.

När man själv kolsyrar och smaksätter sitt vatten så sparar man en del pengar, särskilt på sikt. Kranvatten är mycket billigt, för att inte tala om hur fräscht samt rent det är! Läskkoncentrat samt bordsvattenaromer kostar lite, men inte tillnärmelsevis så mycket som färdigsmaksatta drycker gör. Själva kolsyremaskinen är förstås en aning av en penningplacering, men också de pengarna tjänar man snabbt in om man dricker mycket kolsyrad dryck.

När man köper en Aqvia kolsyremaskin så får man en kolsyrepatron på köpet. Denna räcker till ungefär 60 liter vatten och när den tar slut lämnar man in den till sin återförsäljare och handlar en ny. Aqvia kolsyremaskin hittar man i de flesta elektronikbutiker.