Aromhusets Citron skänker ens kolsyrade vatten smak av klassisk syrlighet

Som smaksättare i kolsyrat vatten finns det troligen ingen mer klassisk smak än citron. Aromhusets Citron skänker vattnet fräsch smak av denna syrliga frukt som också kan användas i allt från matlagning till te. Citron blandas även med fördel med andra smaker, för att t ex balansera upp sötma.

Citron är en smak vi använder till otroligt mycket. Länge har vi låtit några citrondroppar samt skivor friska upp vårt vatten och lemonaden var en av de allra första läsksorterna. Man har kokt saft på citron och socker, därtill gjort marmelad, te och godsaker på denna syrliga frukt sedan urminnes tider.

När det gäller smaksatt kolsyrade drycker så var citronen främst också där. I utlandet, där detta koncept inte är särskilt utspritt är det på många ställen den enda smaken man kan finna på kolsyrat vatten.

Aromhuset har bland sina 16 skilda smakessenser givetvis inkluderat Citron. Få smaker är så uppfriskande samt uppskattade, och därtill variationsrika. Man kan ha Aromhusets Citron i allting från grädde till te eller matlagning, enbart fantasin sätter stopp. Citron fungerar även väldigt bra ihop med andra smaker. Ihop med syrliga bär skapar den extra syrlighet och tillsammans med söta frukter skapar den en ljuvlig balans.

Vi dricker idag mer smaksatt kolsyrat vatten än naturellt och industrin är oerhörd. Vi måste dricka vatten därför att må bra och vi svenskar har insett att det är både godare samt lättare att få i sig dagsransonen om den innehåller festliga bubblor samt goda smaker. Det smaksatta kolsyrade vattnet var ett efterlängtat alternativ till de sötsliskiga läskedryckerna.

Aromhusets essenser innehåller inget socker, inga färgämnen och inget sötningsmedel. Man slipper alltså dålig bismak, ångest för vikt och välbefinnande och kan njuta av goda smaker, doserade efter egna önskemål utan dåligt samvete. Doseringen är lätt och görs med hjälp av smakflaskans egen kapsyl eller med doseringspipett.

Thomas Ström, säljare för Aromhuset, rekommenderar att man testar att dosera 2 ml essens till var liter vatten. Då ska man få en smak som är tydligare än det man hittar bland de smaksatta kolsyrade dryckerna i affär. Uppskattar man klen smak så doserar man mindre, och vill man ha rikare smak så tar man i lite mer. Essenserna är högkoncentrerade och var flaska rymmer 30 ml.

Ström uppger vidare att Gert Strand AB, som står bakom Aromhusets smakessenser, söker nya återförsäljare. Produkterna är unika i sitt slag, både vad gäller innehåll och variation, och är efterlängtade på marknaden. Allt fler väljer att kolsyra sitt eget vatten därför att undgå släpa litervis med vatten från affären och Aromhusets essenser fungerar precis lika bra i hemkolsyrat vatten som butiksköpt. Just Citron är en klassiker som definitivt kommer att uppskattas.