Dricker du fräscht och friskt vatten på jobbet?

Friskt vatten på jobbet kan vara en chefs bästa investering. Vatten är nödvändigt åt samtliga levande organismer på jorden. Vatten är liv samt den definitivt största beståndsdelen såväl på jorden som i människokroppen. Vattnet fyller otaliga funktioner i kroppen som t ex: transport av näringsämnen och slaggämnen, deltar i kemiska reaktioner, löser upp vitaminer, mineraler samt mindre molekyler, smörjer och dämpar stötar kring kroppens leder, reglerar kroppstemperaturen och hjälper till att hålla blodmängden i balans.

Om vi inte får i oss vatten så är ett av de tidigaste symtomen huvudvärk, trötthet, oförmåga att fokusera, aptitbortfall, rodnader i huden, ökad puls, darrighet, illamående, ökad kroppstemperatur samt stickningar i musklerna m fl. Därför är det väldigt betydelsefullt att få i sig vatten på jobbet för att över huvud taget kunna prestera och få någonting gjort.

Man bör komma ihåg att även ifall kaffe kanske är uppiggande, och för många en nödvändig dryck för att orka arbeta, så är det också vätskedrivande. För den skull är det extra centralt att dricka vatten kontinuerligt, för att hålla kroppen i harmoni. Även te driver vätska, medans juice är ett bra komplement till vatten.

Allt fler får upp ögonen för vattnets egenskaper och hur viktigt det är för ens prestationsförmåga. Många chefer ställer in vattenkylare åt sina anställda. Att ha tillgång till färskt, kallt samt friskt vatten i ens kontor alternativt korridor hjälper många att minnas att få i sig vätska. En annan sak som bestämt muntrar upp på kontoret är en kolsyremaskin. På så vis kan man på några sekunder få kolsyrat vatten, som till och med går att smaksätta, att släcka törsten och hitta fokus med. För en chef är det en väldigt liten investering för sina anställdas välbefinnande.

Det finns flera skilda typer av vattenmaskiner, allt från plasttanker med rent, stilla vatten som byts ut när de tar slut, till fullfjädrade carbonatorer som installeras i diskbänken samt ger kolsyrat vatten direkt ur kranen. Aga är ett av företagen som till ett hyfsat pris säljer carbonatorer. En övrig typ av maskin som börjar bli allt mer populär är den som har två kranar, en med kolsyra och en utan.

Kolsyrat vatten är på inget vis mindre hälsosamt än stilla, det är bara lite festligare. Det finns ännu fler metoder för att piffa till sitt vatten och det är med hjälp av smaksättare. Det finns flera märken idag som tillverkar aromer för bordsvatten och somliga av dem består av varken socker eller sötningsmedel. När man har hällt upp sitt vatten i ett glas alternativt en flaska så använder man enbart en mindre doseringspipett och droppar ner den smak man för stunden är sugen på och voila! Gott, kallt, friskt samt läskande vatten som hjälper en att hålla sig alert på jobbet.

Visst kan man hålla sig till vanligt kranvatten också, men idag är vi ganska borskämda med gott, buteljerat vatten. Vi tar med oss små flaskor till jobbet, med dyrt vatten av rätt märke samt smak, oavsett det är Loka, Ramlösa eller vichyvatten. Det kostar, är miljöovänligt samt besvärligt att kånka runt på. Smakligt vatten på jobbet medför verkligen enorm skillnad!