En riktigt attraktiv kolsyremaskin heter Soda Stream Penguin

En av Sodastreams mest uppfinningsrika samt moderna produkt heter Soda Stream Penguin. Namnet kommer från att kolsyremaskinen i hopfällt läge påminner om en pingvin, fast på ett enormt stilrent sätt. Sodastream Penguin är även den enda kolsyremaskin på marknaden som har snygga PET-flaskor i glas i stället för plast, vilket är en detalj som väldigt många gillar.

Sodastream har tillverkat kolsyremaskiner i över hundra år, så kunskap samt erfarenhet finns det gott om. Dock såldes företaget till Soda Club år 1998, som var smarta nog att ta vara på varumärket och fortfarande marknadsför sina produkter under namnet Sodastream i åtskilliga länder. I Sverige har vi t ex inte Soda Club, utan Sodastream, i Tyskland å andra sidan heter samma produkter Soda Club.

I dagsläget har Sodastream sex skilda modeller på kolsyremaskiner, den klassiska modellen Jet är billigast och kan köpas för ca 600 kronor. Penguin befinner sig på andra sidan prisskalan och däremellan finns Pure, Genesis, Stream, samt nykomlingen Dynamo. När man handlar en ny sodastreamer följer en eller två PET-flaskor med, samt en full Alco2jet – kolsyrepatron.

När ens kolsyrepatron har tagit slut, efter ca 50 kolsyrat vatten, så lämnar man in den mot en påfylld hos sin återförsäljare. Ett inbyte kostar 89 kronor och att införskaffa en helt ny kostar runt 250. Man kan nyttja också andra kolsyrepatroner i sin Sodastream, de är alla tillverkade enligt europeisk standard, så bara måtten är korrekt är det inga problem. Aga är duktiga på kolsyra och saluför kolsyrepatroner till sina Wassermaxx-maskiner i samma storlek som Alco2jet.

Wassermaxx är Sodastreams största konkurrent och tillverkar relativt likvärdiga produkter. Ifall det ena företaget är en aning bättre på något så är det andra bättre på något annat. Aga, som marknadsför Wassermaxx, har blivit något av specialister på kolsyra, medan ingen kan slå Sodastream när det handlar om erfarenhet samt nostalgivärde.

I en prisjämförelse med Wassermaxx så har de ingen modell som kommer upp i samma pris som en Sodastream Penguin, men så har de inte heller någon modell med så sinnrik design – och glasflaskor, inte att förglömma.

Vatten är vitalt för allt liv och en människa bör få i sig 1-2 liter vatten varje dag för att kroppen ska funka bra. Det svenska kranvattnet håller otroligt hög kvalitet och genomgår regelbundna tester för att säkerställa kvaliteten. Trots detta kånkar vi hem liter efter liter med buteljerade drycker från affären, bara därför att därpå tvingas släpa tillbaka tomflaskorna för återvinning. Det är ett evigt släpande av vatten bara för att vi vill ha våra drycker med speciell smak eller med kolsyra.

Har man en kolsyremaskin så slipper man allt bök med släpande samt lagrande av tomflaskor. Man har sin maskin på diskbänken och vattnet i kranen och kan när som helst fylla sin återanvändbara flaska med färskt kolsyrat vatten. Vill man därpå tillsätta smak så gör man det med hjälp av läskkoncentrat alternativt bordsvattenaromer som finns tillgängliga i butik alternativt på webben.

En av de stora fördelarna med en Sodastream är att den tar så lite plats, att den är så lätt att använda och att den till och med kan vara en attraherande detalj i ett nymodigt kök. Sodastream Penguin – speciellt – är en riktig liten inredningsdetalj.