Få ditt soda vatten så som du vill ha det med en egen kolsyremaskin

Soda vatten är i själva verket kolsyrat vatten berikat, på antingen naturlig väg eller genom tillsatser, med salt och andra mineraler. Idag kallar vi vanligtvis all sorts kolsyrat vatten utan smak för soda vatten och det är hur enkelt som helst att fixa till hemma med hjälp av en kolsyremaskin från t ex Soda Stream alternativt Wassermaxx.

Vi dricker idag mer kolsyrat vatten i form av t ex sodavatten, vichyvatten, Ramlösa och Loka än tidigare. De stora läskföretagen tjänar mängder av pengar på att kränga buteljerat bordsvatten till allihopa kolsyrefantaster runt om i Sverige – och övriga världen. Det är en jättestor industri. Tyvärr får både våra plånböcker samt vår miljö betala ett rätt så högt pris för de underbara bubblorna i vårt soda vatten.

Transporterna av vatten samt läsk bidrar med en mängd avgaser som naturen inte kan bryta ner på ett effektivt sätt och någorlunda fort så förorenas vår luft och vårt vatten med en massa giftiga avgaser. Lägg till allt avfall i form av flaskor och burkar som aldrig pantas och man inser hastigt att det medför en del lidande för att vi ska få vårt vatten som vi vill ha det – tillsammans med kolsyra samt lite smak.

I Sverige har vi tillgång till mycket vatten, och det är av mycket hög kvalitet. Det är få länder förunnat denna skatt som vi allt för ofta tar förgiven och till och med glömmer bort. Man rekommenderar en normal individ att inta mellan 1-2 liter vatten om dagen, och då dricker vi mycket hellre soda vatten alternativt smaksatt bordsvatten istället för normalt, slätt kranvatten.

Idag kan man dock kombinera dessa två! Man behöver inte göra avkall på sina älskade bubblor och den goda smaken endast därför att man önskar skydda miljön alternativt spara några slantar. Ifall man investerar i en kolsyremaskin så har man tillgång till vilken typ av vatten man vill, när som helst, dygnet runt. Man slipper därutöver släpa tunga flaskor vatten från affären och kassar fyllda med pantburkar i retur. Det bästa av allt är att man dessutom bidrar till en renare värld. Man har helt enkelt allting att vinna.
Loka och Ramlösa är två exempel på företag som gör gott, smaksatt bordsvatten och säljer otroligt fint ute i handeln. Ifall man köper hem lite olika bordsvattenaromer från t ex Aga alternativt Aromhuset, så kan man smaksätta sitt vatten med den stora fördelen att man personligen kan avgöra precis hur mycket smak man vill ha i och att man kan göra sina egna favoritblandningar som kanske inte finns tillgängliga i de färdiga flaskorna.

En ny sodastreamer kostar mellan 500-2000 kronor – i runda slängar – och kommer oftast med allihopa komplement man behöver för att sätta igång att framställa sitt eget sodavatten. Det är alltså själva kolsyremaskinen, en gaspatron med kolsyra i och en eller ett par PET-flaskor. Köper man ett paketerbjudande för en aning extra pengar så får man då och då med smakprover eller andra extra komplement.

Så om man vill göra en insats för både sig själv och miljön så är det eventuellt en idé att investera i en kolsyremaskin. Man får därtill sitt soda vatten precis så som man vill ha det.