Hallonsmak på ditt kolsyrade vatten

En typisk somrig smak är hallon som ingår i Aromhusets sortiment. Få smaker är så förknippade barndomsnostalgi och farmors nygräddade pannkakor. Aromhusets Hallonsmak kan med fördel nyttjas i kolsyrat vatten, men lämpar sig lika bra i t ex grädde. Därutöver innehåller den varken socker eller sötningsmedel och skänker därmed en väldigt frisk samt naturlig smak.

Vad är väl godare än nyplockade, solvarma hallon? Hallon är en riktig svensk klassiker som får skänka smak åt det mesta i vår smakkultur, allting från yoghurt till marmelad och saft.

Gert Strand AB lanserar nu aromen Hallon som han förutspår kommer att bli en riktig hit i svenska hushåll. Smakerna från Aromhuset är försiktigt framtagna under många år och är idag fulländade både i smak och vad gäller innehåll. Strands essenser innehåller varken socker alternativt artificiella sötningsmedel vilket gör dem till banbrytande på smakmarknaden. Äntligen kan man få njuta av rejäla smaker utan att behöva bekymra sig över onödiga kalorier eller kemiska tillsatser.

Man doserar efter eget önskemål med hjälp av antingen kapsylen på smakflaskan alternativt med ämnad doseringspipett. Säljare Thomas Ström rekommenderar ungefär 2 ml essens per liter vatten – då får man mer smak än det som går att hitta bland smaksatt kolsyrat vatten i affär. Därpå kan man naturligtvis dosera mer eller mindre beroende på hur man själv gillar sitt vatten.

Vi svenskar handlar idag mer smaksatt kolsyrat vatten än naturellt, det smaksatta vattnet är ett ganska unikt koncept, särskilt i den utsträckning som det finns här. I utlandet kan man möjligen hitta bubbelvatten med en skvätt citron i, men längre än så går man inte. Också på den svenska marknaden är sortimentet något begränsat, men om man själv smaksätter med Aromhusets smaker är kombinationsmöjligheterna i det närmaste oändliga.

Just Hallon är en mycket användbar smak, ha en halv kapsyl essens av Hallon i en deciliter vispgrädde och servera tillsammans med färska bär, glass eller till en rykande varm paj. Makalöst gott! Alternativt gör en semifreddo (fryst cheesecake som påminner om glass) på grädde, ägg, socker och philadelphiaost och smaksätt smeten med Aromhusets Hallon, garnera med bär och avnjut en het sommardag – godare blir det inte!

Thomas Ström, säljare på Gert Strand AB, antar precis som Strand själv att Hallon kommer att bli en favorit i svenska hushåll. Både för att smaksätta kolsyrat vatten, men även som tillsats i godsaker. Smaken är så syrlig och söt, utan att vara det minsta sliskig – precis som riktiga hallon!