Kan kryddat bubbelvatten göra dej fet?

Samtliga har hört om att det är livsnödvändigt att få tillräckligt med vatten att dricka.

Människor kräver omfattande mängder återfuktande vätskor för att våra kroppsfunktioner ska fungera adekvat, men de mesta folk anser möjligheten att dra i sig bägare alternativt glas sedan mugg med alltsammans smaklöst vatten är jättejobbigt, speciellt är det så i de länder där vatten inte är någon bristvara som i Sverige.

Flera människor vänder sej till mer dramatiska drycker, som kolsyrat vatten för att uppfylla sina rekommenderade muggar med fluid per dag.

Men stämmer ryktet om att ett överflöd att denna dryck ej är så hälsosamt som man skulle kunna ana?

Kan det antagligen till och med orsaka viktökning?

Låt oss ta en titt på effekterna av Karboniseringen

Ja, ryktet om att karboniserat vatten minsann kan framkalla uppsvälldhet samt viktökning är totalt lätt falskt, så man man vara helt behärskad och fortsätta dricka smaksatt karboniserat bubbelvatten.


Klicka för mer info.

Att kolsyra är ofarligt.

Att placera kolsyrade bubblor till vatten eller läsk, vari gasen infunderas i vätskan är ofarligt för människans ämnesomsättning.

Därjämte kan kolsyragasen verka totalt tvärtom att du känner dig mätt snabbare och detta skulle faktiskt kunna bidra till dina ansträngningar att viktminskningen.

Men låt oss eftersöka den reella viktboven

Men när kolsyrat vatten i sej är totalt ofarligt och möjligen bäst för din hälsa, dricker de större människor inte det i sin rena form.

Vanlig läsk innehar en avsevärd och avskyvärd mängd socker och kalorier.

Även lightläsk, med inget kalorier per portion innehåller potentiellt farliga aspartam sockersubstitut.

Det är några smaksatta drycker som är lite bättre, man behöver helt enkelt själv avsyna dryckens natriumhalt och art av sötningsmedel för att bedöma om drycken kan vara ett hållbart val till den vanliga läsken.

För när fel tillsatser blandas i kolsyrade drycker, kan det orsaka verklig och ganska kraftig viktökning.

Men visste du detta?

Coca Cola som är världens största tillverkare utav läskedrycker och största märke i Sverige uppger på sin webbsida att deras läskedrycker har lika mycket socker som naturlig fruktjuice.

Det kan verka missvisande, men är (givetvis listigt valt av dem) för Livsmedelsverket fick ge dem rätt i att ren fruktjuice innehåller lika mycket socker som dricka.

Man gillar att en burk Coca Cola innehar kolhydrater som motsvarar omkring tio sockerbitar.

Skillnaden, som Coca Cola talar ickeverbal om är apelsinjuice innehåller nyttiga vitaminer och mineraler som saknas helt i Coca Cola.

Dricker man 2, 5 dl juice av apelsin alternativt äpple, alternativt en flaska Mer, får man i sig motsvarande

7, 5 sockerbitar. Omräknat till 33 cl blir det 10 bitar. Detsamma gäller för ett glas Oboy, som består av kaffegrädde och 4 teskedar chokladpulver.

Även i kaffegrädde med tillsatser

En milkshake på McDonalds skänker kolhydrater analog hela 19 sockerbitar!

En burk energidryck av märket Red Bull skänker dig ej blott vingar, utan oxå åtta sockerbitar.

The Bottom Line

Om man idag önskar dricka kolsyrat mineralvatten för att njuta av dess roliga, brusande konsistens kan det vara en färdigt hälsosam vana att krydda det med sockerfria aromer – som inte bildar någon viktökning.