Kan smaksatt kolsyrat mineralvatten göra dej fet?

Samtliga har hört om att det är livsnödvändigt att få tillräckligt med vatten att inmundiga.

Folk kräver extensiv mängder återfuktande vätskor för att våra kroppsfunktioner skall funka korrekt, men de flesta folk tycker möjligheten att dra i sej mugg alternativt glas efter att mugg med totalt smaklöst vatten är jättejobbigt, speciellt är det så i de länder där vatten ej är någon bristvara som i Sverige.

Flera folk vänder sej till mer spännande drycker, som bubbelvatten för att uppfylla sina rekommenderade muggar med vätska per dag.

Men stämmer ryktet om att ett lyx att denna dryck inte är så hälsosamt som man skulle kunna ana?

Kan det kanske till och med framkalla viktökning?

Låt oss ta en titt på effekterna utav Karboniseringen

Jo, ryktet om att karboniserat vatten minsann kan framkalla uppsvälldhet och viktökning är helt lätt falskt, så man man vara totalt lugn och fortsätta dricka smaksatt karboniserat bubbelvatten.

Att kolsyra är ofarligt.

Att placera kolsyrade bubblor till vatten alternativt dricka, där gasen infunderas i vätskan är ofarligt för människans metabolism.

Därjämte kan kolsyragasen verka helt tvärtom att man känner dig mätt snabbare samt detta skulle minsann kunna tillföra dina ansträngningar att minska i vikt.

Men låt oss leta efter den reella viktboven

Men medan kolsyrat vatten i sig är helt ofarligt och eventuellt bra för din hälsa, dricker de mesta folk ej det i sin fräscha form.

Vanlig dricka innehar en ansenlig samt fruktansvärd antal socker och kalorier.

Också lightläsk, med inget kalorier per portion består av potentiellt farliga aspartam sockersubstitut.

Det finns några smaksatta drycker som är lite bättre, man behöver helt lätt själv avsyna dryckens natriumhalt samt art utav sötningsmedel för att bedöma om drycken kan vara ett hållbart alternativ till den vanliga läsken.

För när fel tillsatser blandas i kolsyrade drycker, kan det orsaka autentisk samt ganska bastant viktökning.

Men visste du detta?

Coca Cola som är världens största fabrikant utav läskedrycker och största märke i Sverige uppger på sin webbsida att deras läskedrycker består av lika mycket socker som chosefri fruktjuice.

Det kan verka missvisande, men är (givetvis listigt valt av dem) för Livsmedelsverket fick ge dem korrekt i att ren fruktjuice innehåller lika mycket socker som läsk.

Man gillar att en burk Coca Cola har kolhydrater som motsvarar cirka tio sockerbitar.

Skillnaden, som Coca Cola talar tyst om är apelsinjuice har nyttiga vitaminer samt mineraler som fattas totalt i Coca Cola.

Dricker man 2, 5 dl juice av apelsin eller äpple, alternativt en butelj Mer, får man i sig motsvarande

7, 5 sockerbitar. Omräknat till 33 cl blir det 10 bitar. Dito gäller för ett glas Oboy, som består utav kaffegrädde och 4 teskedar chokladpulver.

Också i kaffegrädde med tillsatser

En milkshake på McDonalds skänker kolhydrater motsvarande hela 19 sockerbitar!

En ask energidryck av märket Red Bull ger dig inte blott vingar, utan oxå åtta sockerbitar.

The Bottom Line

Om man idag vill inmundiga bubbelvatten för att njuta utav dess skojig, brusande konsistens kan det vara en klart hälsosam bruk att krydda det med sockerfria aromer – som ej bildar någon viktökning.