Läs en Soda Stream review eller två och få hjälp med ditt köp

Det finns mängder av användbara Soda Stream reviews att läsa på internet. Allt från avancerade recensioner upplagda som filmklipp på youtube.com, till organiserade reviewcenters som pricerunner.se, eller på nätshoppar med bedömningsskala på var produkt. En Soda Stream review är således en form av utvärdering på Soda Streams produkter.

Det är klokt att titta på olika produktrecensioner innan man bestämmer sig för ett inköp. Samtliga människor är inte ute efter samma sak, så genomgående reviews är bäst. Kanske är lågt pris viktigt för en människa medan attraktiv design är viktigare för en annan.

Soda Stream framställer både kolsyremaskiner, gaspatroner, PET-flaskor och smakessenser för läsk – dvs allt man behöver för att göra sina egna kolsyrade drycker.

När det handlar om Soda Streams smaker så har de en del på marknaden, de är söta och gjorda för att framställa läsk. Innehållsmässigt använder Soda Stream både sötningsmedel samt socker i de flesta av sina smaker, några har endast sötningsmedel.

Det finns givetvis konkurrenter till Soda Stream, både vad handlar om maskinerna, kolsyran samt smakerna. Wassermaxx från Aga producerar likvärdiga kolsyremaskiner som Soda Stream, men håller över lag snäppet lägre priser. Aga tävlar även när det gäller kolsyran, då de har blivit lite av specialister på det området.

Uppskattar man smaksatt bordsvatten så gör Aga också populära bordsvattenaromer, men här är Aromhuset en stor konkurrens med 35-årig erfarenhet, stort sortiment och trumfkortet att de varken tillsätter socker alternativt sötningsmedel i sina aromer. En riktig bubblare i smaksammanhang är Sonjo, som har ett stort sortiment av både läskessenser samt bordsvattenaromer. De har flera intressanta smaker på sin meny, bl a originalreceptet på Champis som de får framställa på licens av Pripps.

Vi är flera idag som investerar i egna kolsyremaskiner. Det är ett ekonomiskt, trevligt och miljövänligt val. Ekonomiskt då man i längden sparar pengar på att bubbla sitt eget kranvatten, till och med om man handlar dyra essenser då och då. Roligt för att det är en ganska festlig process att se hur bubblorna fyller det tidigare så stilla vattnet, och miljövänligt därför att man slipper bidra till vare sig miljövådliga transporter eller onödigt avfall. Lägg därtill att man slipper släpa en massa flaskor samt backar och burkar fram och tillbaka till butiken.

Med en egen sodastreamer har man även tillgång till kolsyrade drycker när som helst, utan att behöva placera foten utanför dörren. Barnen tycker att det är roligt och det blir lättare för samtliga i familjen att få i sig de 1-2 liter vätska om dagen som kroppen behöver för att må fint.

Soda Stream har idag sex annorlunda modeller i sitt utbud för kolsyremaskiner. Den billigaste heter Jet och har diskret, klassisk design i svart plast och kostar runt 600 kronor inkl. allting. Därnäst kommer de andra modellerna: Pure, Genesis, Dynamo, Stream och till slut Penguin som blivit omtyckt eftersom det är den enda kolsyremaskinen på marknaden som har snygga glasflaskor istället för plast.

Vilken man väljer är upp till ens budget och smak. Wassermaxx har rätt så liknande produkter, så det är värt att kolla runt en aning innan man bestämmer sig. Att läsa en Soda Stream review kan vara till enorm hjälp.