Med en kolsyremaskin åstadkommer man billigt bordsvatten

Nu kan du göra hemmagjort kolsyrat vatten

Med en kolsyremaskin bland hemmets elektriska apparater har man plötsligt möjlighet att kolsyra vatten själv, istället för att handla det dyrt i affär. Kolsyremaskiner kan man använda för att kolsyra vatten, med eller utan smak, men även för att producera egen läsk. Det är en tilltalande apparat att ha hemma, som hela familjen kan ha massor av tillfredsställelse av, inte minst barnen som tycker att såväl procedur som resultat är superkul!

Vanligt, alldagligt vatten omedelbart från kranen i all ära – det kan vara en felfri räddare i nöden när man är supertörstig och behöver få i sig stora klunkar vatten omgående och effektivt – exempelvis efter träning. Men kolsyrat vatten slår alldagligt vatten vid uppemot alla andra tillfällen. Bubblorna som skapas av kolsyran skänker en känsla av fräschör och lämpar sig såväl med mat som utan. Många tycker om att ha en aning kolsyrat vatten på bordet att dricka till maten, andra vill ha ett glas bubbelvatten framför TV:n på kvällen.

Se till att kolsyra riktigt kallt vatten

Kolsyra trivs onekligen bäst i kallt vattnet, ju varmare vätskan är, desto snabbar spricker kolsyrebubblorna. Med tanke på att man vill hålla kvar kolsyran så länge som möjligt så ska man hålla drickan så kylig som möjligt, is är bra att placera i glasen/flaskan/tillbringaren och när det inte dricks så ska vattnet helst förvaras förslutet i kylskåpet.

Ge smak åt bubblorna med hjälp av Aromhusets enastående bordsvattenaromer

För att sätta smak på sitt hemkolsyrade vatten är Aromhusets bordsvattenaromer ens allra ultimata alternativ. De skänker rik, men samtidigt diskret smak som inte på något vis tar överhanden. Det finns 22 olika smaker i Aromhusets utbud av bordsvatten och alla går att blanda med varandra, så kombinationerna är nästan oändliga.

Barnen brukar bli otroligt förtjusta i de mjuka smakerna av Banan, Persika, Jordgubbe, Smultron, Vanilj, Toffee Kola samt Blåbär medan mer sofistikerade smaklökar föredrar Granatäpple, Svart Vinbär och Pepparmint. Just smaken Pepparmint är en ganska ny smak och helt klart inte den första smaken man tänker på i bordsvattensammanhang. Men som en efter maten-dryck är denna smak utomordentlig och måste helt klart testas! Inget fräschar upp en mun bättre än kolsyrat pepparmintsvatten.

Mer än enbart bordsvattenaromer

Aromhuset gör inte bara bordsvattenaromer, utan även läskkoncentrat, för den som önskar ha mer smak och en aning sötma. Bordsvattenaromerna skänker ingen sötma till dryckerna alls, men läskkoncentraten gör – trots att de innehåller mindre än 80 % mindre socker än i annan läsk.

Man kan, om man vill, söta sitt bordsvatten med en droppe Sucralose eller två, likaså i Gert Strand AB:s (som ligger bakom Aromhuset) utbud. Det smaksatta, kolsyrade vatten man finner i affär saknar sötma, men man är fri att prova hur man vill och emellanåt kan en aning sötma vara smakligt i det kolsyrade vattnet.

Bordsvattenaromerna går likaså att använda till annat, en favorit är att ha Toffee Kola i naturell yoghurt på morgonen – man får alla fördelar som kommer med den nyttiga, naturella yoghurten, plus ljuvligt mjuk och len smak av Toffee Kola.

Handla dina bordsvattenaromer från sajten www.allt-fraktfritt.se, så slipper du fraktkostnader!