Mineralvattnet Ramlösa är utomordentligt för hälsan

Varför ska man betala för mineralvatten då man lika gärna kan införskaffa en kolsyremaskin och bubbla till kranvattnet? Det här är en fråga som man kan ställa sig och visst är det så att det finns kolsyrat vatten som säljs på tok för dyrt då det blott rör sig om kranvatten med kolsyra. Men Ramlösa är faktiskt en aning avvikande och det rör sig om en dryck som har anor som stäcker sig långt tillbaka i tiden.

smaksatt

Få hälsan och kraften åter med Ramlösa mineralvatten

Har du smärta i magen, kolik, alternativt är du kanske aningen galen? En gång i tiden så skickade man folk med den här typen av åkommor till Ramlösa hälsobrunn. Under det Dansk-svenska kriget så tog sig sjuka soldater till källan i södra Helsingborg därför att bli av med åkommor såsom legionärssjuka. År 1707 på Karl den tolftes 25-års dag så öppnades källan för allmänheten.

Något som är väldigt spännande är att det är samma vatten som för 300 år sedan som tas från hälsokällan. Att vattnet blev så populärt var just för att man såg att det hade läkande effekt. Folk vallfärdade till Ramlösa brunn därför att råda kur på olika åkommor.

Brunnsparken Ramlösa är även något som kan vara gott för hälsan för den är avsevärt fager. Ifall du har vägarna förbi Helsingborg så ska du ta chansen att promenera i denna park, och måhända tar du en liten paus där du självklart dricker några klunkar av drycken som kommer från samma plats!

Det är klart att det är bra att dricka vatten!

När man talar om det där med hälsoeffekter av att dricka kolsyrat vatten från en källa såsom Ramlösa brunn så måste man minnas att vatten är väldigt bra för oss människor. Detta särskilt ifall man ersätter läsk samt saft med vattnet, som ju är sockerfritt och kalorifritt.

När man handlar mineralvatten alternativt gör det själv hemma så kan det medföra att man dricker mer än vad man annars hade gjort och då kan resultatet bli att man rentav mår bättre. Det behöver således inte vara så att det är själva Ramlösan som har magiska egenskaper utan helt enkelt så att man behöver intaga mer för att må bra.

Ska man handla färdigt mineralvatten eller göra sitt eget?

Nu kan det självklart bli rätt kostsamt att dricka Ramlösa dygnet runt och vill man ha kolsyrat vatten tillgängligt så kan det vara förståndigt att investera i en kolsyramaskin. bubbelvatten smaker Detta är ett enkelt sätt att få godare bordsvatten på och även något som kan få barn att bli mer intresserade av att dricka nyttigt vatten.

Men det ena behöver ju inte stänga ute det andra. Man kan ju ha en sodastreamer hemma och också inhandla Ramlösan ibland. När flaskorna med butiksvattnet tar slut så är det inga bekymmer för då gör man eget i ett nafs.

Eget bubbelvatten kan man, precis som Ramlösa gör, likaså krydda med Aromhuset smakessenser (kallas bordsvattenarom i handel på Tradera, allt-fraktfritt.se mfl.) och det är riktigt underhållande.