Smaksätt ditt bordvatten med hjälp av Aromhusets lingon

Aromhusets bordsvattenarom lingon är en av tre nykomlingar i det rika utbudet av smaker för kolsyrat vatten, framställt av Gert Strand AB.

Gert Strand AB har försett livsmedelsindustrin med smaker sedan 1974, både i Sverige samt utomlands. Företaget, som har sin bas i Svedala, strax utanför Malmö i Skåne, har med Aromhusets smaker för bordsvatten, vispgrädde, kaffe och läsk, haft stora framgångar – inte minst bland personer som vill minska på sitt intag av socker.

Samtliga Aromhusets produkter, inberäknat den nya bordsvattenaromen lingon, men med undantag för en del läskkoncentrat som består av ca 20 % socker mot vanlig läsk, är helt fria från både kolhydrater och kalorier. De ger ingen blodsockerpåverkan och är inte farliga för vikten på något vis. Istället ger de briljant smak åt vatten, kaffe och grädde/yoghurt/glass.

Aromhusets bordsvattenaromer är fantastiska att ha i sitt hemkolsyrade vatten, flera använder sig av kranvatten samt en egen kolsyremaskin för att producera smakligt bubbelvatten, istället för att betala massor av pengar på färdiga bubblor. Med Aromhusets smaker erhåller man därtill precis den smak man önskar på bubbelvattnet! Det går också bra att droppa aromerna i färdigkolsyrat vatten.

Lingon är en smak som är djupt rotad i svenska hjärtan. Dessa röda små bär som är så goda att mumsa i sig under skogspromenaden frambringar nostalgi i flera av oss. Lingonsmaken är fantastisk i vatten, inte för söt och mjuk, men heller inte sur eller bitter, utan precis lagom och en smak som älskas av alla från 0-110 år.

Alla Aromhusets smaker går därutöver att mixa med varandra! Lingon är en smak som skulle kunna gå bra ihop med t ex citron alternativt blåbär – smaker som redan finns i sortimentet.

Aromhusets bordsvattenaromer är enormt flexibla, de går både att kyla ner och hetta upp så man kan bruka dem i bakning, glasstillverkning, isbitar, yoghurt och en massa övrigt. Enbart fantasin sätter gränserna. Medan vispgräddearomerna är starkare i smak och bidrar till kulör åt grädden/yoghurten så är bordsvattenaromerna mildare och fullkomligt fria från färg. Det innebär att de känns naturliga för den som vill nyttja dem till saker som just yoghurt och glass, men inte riktigt lika festliga som smaksättare till barnens födelsedagstårta.

När man ska dosera Aromhusets bordsvattenarom lingon så följer man samma instruktioner som man erhåller med samtliga andra bordsvattenaromer. Två ml arom är lagom för en liter vatten, en praktisk doseringspipett medföljer vid varje köp. Man kan också dosera med assistans av den lilla flaskans kork som rymmer 3 ml smak om man fyller den upp till kanten. Varje flaska består av 30 ml arom som räcker till 15 liter vatten ifall man doserar enligt anvisningar.

Mer information om Gert Strand AB, Aromhuset och samtliga smaker för kaffe, vatten samt grädde finns att erhålla på www.aromhuset.com.

Aromhusets bordsvattenarom lingon finns att köpa på www.allt-fraktfritt.com, precis som alla andra smaker ur utbudet.