Smaksätt ditt kolsyrade vatten med Aromhusets smak av päron

Ett saftigt päron uppskattas av både vuxna och barn i blandade åldrar. Det plockas från päronträdet som är ett stort, rakt träd som är nästan lika slittåligt som äppelträdet. Päronet är, precis som äpplet, en av få frukter som helst växer samt frodas i vårt sydsvenska klimat och har funnits här sedan Medeltiden. Päronen mognar under sensommaren och har sin skördetid mellan augusti samt september. Päron kan lagras relativt länge i kall miljö, men är väldigt känsligt för stötar varefter det ruttnar fort.

Smaken av ett moget päron är söt och mjuk och är ingalunda lika syrligt som äpplet. Det finns olika sorter och både smak och konsistens varierar. Ett päron kan vara rätt så torrt, mjöligt alternativt så saftigt att det är problematiskt med all saft som rinner ur det när man sätter tänderna i det. Vanligtvis används päronet till att ätas som det är, men emellanåt görs det dessutom mos eller juice.

När Gert Strand skulle ta fram 16 smakessenser för kolsyrat vatten så valde han att göra en essens med smak av Päron. Han var säker på att det skulle kunna bli en favorit bland många. Aromhusets Päron är en essens totalt utan socker eller sötningsmedel. Både smak och lukt stämmer fullständigt överens med riktiga päron och att ha päronsmak i sitt bordsvatten är riktigt mumsigt samt uppfriskande.

Samtliga Aromhusets smaker går att mixa med varandra. Just Päron är mycket välsmakande som den är alternativt ihop med Äpple alternativt Persika. Päron samt Vanilj är dessutom en klockren kombination, om än möjligen en aning otippad.

Det faktum att Aromhusets essenser är fria från socker gör att de ligger oerhört rätt i tiden. De kan drickas med gott samvete av både barn samt vuxna och är definitivt ett piggare alternativ än typiskt, slätt vatten. Vi dricker överhuvudtaget mer kolsyrat vatten än tidigare och smaksatt kolsyrat vatten säljs det mer av i butikerna är naturellt. Efterfrågan är jättestor men utbudet är, även om det är betydligt större än i de flesta övriga länder, fortfarande relativt begränsat. Det finns rätt så många smaker, men smakstyrkan är vanligtvis enormt svag och då och då hade det varit gott med en aning extra smak.

Aromhusets essensflaskor innehåller 30 ml koncentrerad smak och räcker till ca 15 liter kolsyrat vatten. Man rekommenderar 2 ml essens per liter vatten för att få en smakstyrka som ligger något ovan den man httar i butikens drycker. Det är dock helt upp till en själv om man vill ha svagare eller starkare smak och med flaskans kapsyl eller medföljande doseringspipett är doseringen verkligen lätt.

Man kan bruka Aromhusets Päron till färdigt kolsyrat vatten från affären, men vill man spara lite pengar, slit och släp samt åstadkomma en god gärning för miljön, så kan man lika gärna investera i en kolsyremaskin och göra jobbet själv. Det tar inte mer än några sekunder att kolsyra kranvatten och resultatet blir detsamma som det man får från de dyra märkena i närbutikens hyllor. Vad gäller Aromhusets Päron samt övriga essenser så passar de lika bra att ha i alla sorters kolsyrat vatten.