Smaksätt ditt kolsyrade vatten med hjälp av Svart Vinbär.

För en mycket syrlig och uppfriskande smak som hör varma svenska sommarkvällar till så ska man smaksätta sitt kolsyrade vatten med hjälp av Svar Vinbär, en smak från Aromhuset. Svart vinbär passar mycket bra i just kyligt, krispigt bubbelvatten, men också i hett vatten som te – på egen hand alternativt som smakförstärkare.

Aromhusets smaker kommer i små flaskor på 32 ml, varje flaska mäter alltså inte mer än ca 8 cm och ändå finns det smakkoncentrat för hela 16 liter lätt smaksatt vatten i varje flaska. De går med fördel att nyttja till eget kolsyrat vatten med hjälp av Wassermaxx alternativt Sodastream maskiner, men dessutom färdigt sodavatten köpt i butik funkar fint. För att dra så mycket smak ur essenserna som möjligt så ska vattnet vara kallt och med mycket kolsyra då kolsyran har en förmåga att intensifiera smaker. Man kan gärna också mäta upp vattnet en dag innan man dricker det så att smaken får en chans att utvecklas och absorberas i vattnet.

Om man doserar Aromhusets Svart Vinbär enligt anvisningarna, vilket är ca 2 ml per liter vatten – eller 2/3 kapsyl – så får man en större smakupplevelse gentemot de enkelt smaksatta dryckerna i affärerna som motsvarar ungefär 1 ml essens per liter vatten. Fördelen med att själv smaksätta är att man kan dosera hur man vill. Vill man endast ha en klen touch av Svart vinbär smak så tar man i 1 ml, och vill man ha mycket smak så tar man i mer.

Aromhusets smaker går även att förena med varandra. Svart Vinbär är t ex otroligt god i kombination med de andra bärsmakerna eller citron för en riktigt fräsch och syrlig smak. På detta smarta vis kan man få fram annorlunda kombinationer nästan i oändlighet och valfriheten man får att välja smak efter humör hemma i sitt kök är något man inte ens kan finna i de mest välsorterade butikerna.

Det roliga med Aromhusets smaker är att man nyttja dem till vad som helst. Som redan har nämnts är just Svart Vinbär enormt gott som te essens, men också i grädde som tillbehör till en god paj alternativt till en sommarfräsch kompott av grädde/yoghurt/glass och färska frukter eller bär. Det handlar om att prova sig fram när det gäller doseringen, men Aromhusets särskilda doseringspipett medför det enkelt att vara exakt och sakta lägga till milliliter efter milliliter tills man är tillfredsställd med smaken.

Att krydda sitt vatten, sin frukostfilmjölk, sin grädde eller sitt te med en god smak är något av en lyx och genom att använda Aromhusets smaker kan man göra detta med gott samvete. Alla smaker, inberäknat Svart Vinbär, är fullkomligt fria från färgämnen, sötningsmedel samt socker. Trots det är de i oerhört små mängder redan rika på fruktiga smaker.

Genom att inte tillsätta socker i sina smaker har Aromhuset lyckats ta fram ett sätt för folk att njuta av smaksatt bubbelvatten samt andra godsaker utan att man behöver tillsätta en enda kalori. Perfekt för den som vill hålla figuren under kontroll alternativt har besvär med till exempel diabetes, men samtidigt vill kunna unna sig goda smaker.

Smaken av svart vinbär tilltalar både vuxna och barn även om det dock mest är vuxna som dras till den. För barn har Aromhuset några särskilt framtagna smaker så att också de kan njuta av smakligt och festligt bubbelvatten utan att få i sig onaturliga tillsatser och socker i onödan. Allt som allt har Aromhuset 16 goda smaker att välja bland, allt från ovan nämnda Svart Vinbär till Jordgubbe, Fläderblom samt Absint m fl.