Ta en paus när du arbetar och njut av vatten med smak av persika

Persika är en för oss välkänd samt omtyckt frukt. Den har en fantastisk färg som ligger någonstans mellan rosa och orange och skalet är en aning ludet. I mitten finns en tämligen kraftig kärna vilket medför att persikan får sälla sig till familjen stenfrukter.

Trädet som bär dessa mjuka, saftiga frukter växer bäst i varma klimat och är vanligt förekommande i länderna runt Medelhavet, men har man tur och hittar ett bra läge så kan trädet växa också i de södra delarna av Sverige. Det är ett litet träd som blir max 6 meter högt och bär frukt under sommaren.

Vi gillar att förtära persikan som den är, det är en saftig frukt med söt smak. Men persikan är även vanlig att göra kräm eller marmelad på, eller ha som smak i saft, juice eller glass. När man skulle välja ut smaker för kolsyrat vatten valde Aromhuset naturligtvis att ha persika som en av de 16 smaker man tog fram. Smakerna har utvecklats under massor år och grundare Gert Strand känner att han har hittat en bra avvägd smakbalans. Samtliga smaker är gjorda på naturliga aromer och är fullständigt fria från socker samt sötningsämnen. Likväl är smakerna rika och söta och alldeles underbara att pigga upp sitt kolsyrade vatten med.

Nu lanserar Aromhuset sex av sina smaker i ny flaska. Den nya flaskan består av hela 270 ml arom och har en smart pump att dosera med. Den är speciellt framtagen för arbetsplatser runt om i Sverige som har vattenautomater med kolsyrat vatten i till sin arbetskraft. Fler och fler inser värdet av att inta ordentligt med vatten – särskilt under arbetstid för att ens koncentration ska hållas på topp. Börjar man lida av vattenbrist är ett av de första symptomen seghet samt nedsatt koncentrationsförmåga, något man som både anställd och arbetsgivare gärna vill undfly.

Bland de sex smaker som fick följa med i utvecklingen av den nya flaskan är persika en nöjd vinnare. De andra är hallon, blåbär, äpple, melon samt granatäpple. Genom att ha Aromhusets goda smaker stående vid vattenautomaten kommer personalen garanterat att dricka mer vatten och på så sätt bättra på både sin prestationsförmåga, sitt humör och sin långsiktiga hälsa. En liten investering för ett mångsidigt samt gott ändamål.

Då pumpflaskan möjliggör skilda dos beroende på vilken mängd vatten man vill smaksätta, så kan man välja ifall man vill svepa ett litet 150 ml glas på stående fot (ett pumptryck), eller om man vill fylla en halvlitersflaska och ta med sig bort till sin arbetsplats (3-4 pumptryck).

Vattenautomaten tjänar inte bara som ovärderlig vattenkälla på jobbet, utan också som en social punkt där man kan utbyta idéer och stå och småprata en liten stund. Allihopa behöver koppla av under en intensiv dag, om än bara för någon minut. Förr brukade rökrutan tjäna som social mötespunkt, men i en värld där hälsan får större och större plats är vattenautomaten dess självklara ersättare.