Vatten med angenäm smak innebär mer fokuserad personal

Hälsotrenderna sprider sig som löpeld nu för tiden. Man blir mer och mer vaksam med vad man äter, dricker och hur man lever sitt liv. De flesta inkluderar idag någon form av träning i sin vardag därför att hålla sina kroppar starka samt sina huvuden alerta.

En vital del i att hålla sig frisk och stark är att se till så att kroppens vattenförråd alltid är välfyllt. Våra kroppar utgörs till en mycket stor del av vatten och ingen levande organism på vår jord klarar sig utan denna genomskinliga, kemiska sammansättning. Som inaktiv måste man dricka mellan 1-2 liter vatten om dagen, men vid minsta aktivitet ska dosen ökas. Om det är varmare än vanligt, alternativt ifall man utsätts för stressande situationer så bör också intaget ökas då man genom svett förlorar betydligt mer vätska än man antar. Så klart bör man också se till att dricka mycket vatten när man tränar och i anknytning med intag av vätskedrivande drycker som kaffe alternativt te. Det är inte alltid man känner törst när man är på väg att bli uttorkad, men saker såsom torr mun/hy, spruckna läppar, huvudvärk och matthet är vanligtvis tecken på att man måste dricka mer vatten.

På arbetsplatserna runt om i Sverige har man förstått värdet av att de anställda har tillgång till friskt, lockande vatten dagen lång. Man installerar vattenautomater med både stilla samt kolsyrat vatten – så klart kylt! Arbetarna kan gå till vattenautomaten och fylla på en mindre plastkopp, en favoritmugg alternativt en halvlitersflaska att ta med bort till sin privata arbetsstation. Det blir ett litet uppehåll från arbetsuppgifterna som ger en chans att interagera med kollegor, sträcka på benen och viktigast av allt – fylla på sitt vätskeförråd. Man kommer vanligtvis tillbaka till arbetet med klarare huvud och bättre fokus på sitt arbete.

Till dessa vattenautomater på arbetsplatserna har Aromhuset nu tagit fram smaker som kan blandas med det kolsyrade vattnet. Vi gillar en aning smak i vårt bubbelvatten – den trenden är konkret då det köps mer smaksatt kolsyrat vatten från affärerna idag än naturellt. Smakerna kommer i smarta pumpflaskor där ett pumptag är lagom åt 15 ml kolsyrat vatten vilket är vad en plastmugg rymmer. Vill man fylla på en halvlitersflaska för att ta med sig till sin egen arbetsstation så är det lagom med 3-4 pumptag från aromflaskan.

Det finns nu sex skilda smaker bland de som är framtagna för vatten på jobbet-automater, de är: äpple, granatäpple, hallon, blåbär, persika samt melon. Varje flaska består av 270 ml arom vilket räcker till ca 58 liter vatten ifall den doseras i enlighet med anvisningarna.

Aromhuset har med stor succé också tagit fram aromer för smaksatt kolsyrat vatten för hemmabruk, dessa kommer i mindre flaskor om 30 ml, men finns i hela 16 mumsiga smaker. Det fina med Aromhusets smaker är att de varken består av socker alternativt någon form av kemiska sötningsmedel, de är fullkomligt fria från onödiga tillsatser och har noll kalorier. Det gör att de passar alla från diabetiker till barn och hälsomedvetna personer som vill hålla nere intaget av socker och kemiska tillsatser.