Wassermaxx Deluxe – för den som är intresserad av förtjusande design

Bland Wassermaxx produkter ingår Wassermaxx Deluxe som har en oerhört lockande design. Den är designad i rostfritt stål och har både mer klass samt vikt än sina småsyskon. Prismässigt ligger Wassermaxx Deluxe på runt 1000-lappen, och då ingår en kolsyrepatron från Aga och två PET-flaskor.

Det enda man behöver göra sedan är att lämna in sin kolsyrepatron mot en fylld när den, efter ca 50 liter vatten, tar slut, samt hålla PET-flaskorna rena och fräscha. En ny gaspatron från Aga kostar ungefär 200 kronor medan ett inbyte går på under 100-lappen. PET-flaskorna ska inte diskas i maskin, men är lätta att tvätta för hand med lite diskmedel och vatten.

Wassermaxx Deluxe skänker smakligt kolsyrat vatten alternativt smarrig läsk på enbart några sekunder. Man fyller PET-flaskan med vatten, skruvar fast den i maskinen och trycker på knappen och tjoff, så är vattnet fullt med krispiga bubblor. Vill man sedan smaksätta vattnet med läskessenser eller bordsvattenaromer så droppar man bara i dessa efter tycke och smak.

Aga, som ju marknadsför Wassermaxx, framställer egna essenser, dels bordsvattenaromer med fruktiga smaker, utan sötningstillsatser samt socker, dels cider- och energidrycksessenser. De har inget stort sortiment, men det de erbjuder håller god kvalitet. Det finns så klart andra märken man kan prova när det handlar om smak. Sodastream har flera smaker, de innehåller i regel både artificiella sötningsmedel och socker. Aromhuset har ett brett sortiment av bordsvattenaromer utan socker samt sötningsmedel, de är lätta att beställa från allt-fraktfritt.com. Andra företag som framställer olika essenser är Sonjo och saftföretaget Bob.

Vatten är nödvändigt för oss att dricka, vi bör få i oss mellan 1-2 liter vatten om dagen och detta är för många tufft. Har man en Wassermaxx Deluxe, alternativt en annan typ av kolsyremaskin blir vattendrickandet roligare. Man kan prova fram olika favoritsmaker samt variera smaklöst bubbelvatten med ordentligt smakrika läskedrycker, allt efter individuell dagsform.

Att inhandla vatten på flaska är sanslöst dyrt ifall man räknar på literpriset. Vårt kranvatten kostar ca 1000 gånger mindre än buteljerat vatten. Riktigt så stor skillnad är det inte om man räknar in kostnader för kolsyra samt eventuell smaksättare, men oavsett så kommer man undan bra mycket billigare genom att framställa sitt eget bordsvatten mot att handla buteljerat mineralvatten.

Andra fördelar är att man får det exakt så som man vill ha det, flera gånger kan Ramlösa, Loka och Vichy Nouveau upplevas som aningen blaskiga eftersom smaksättningen är väldigt mild. Om man smaksätter själv så anpassar man mängd efter egen smak. Man slipper dessutom kånka tunga flaskor, burkar och backar fram och tillbaka till affären, med en sodastreamer har man allt man behöver hemma. Endast co2 cylindern behöver fyllas på någon gång ibland. Det innebär givetvis också att man åstadkommer en god gärning för miljön. Man slipper bidra till alla transporter av vatten och läsk som släpper ut orimliga mängder koldioxid i vår atmosfär.

Man kan hitta massor av annorlunda kolsyremaskiner i handeln, de största märken är Wassermaxx samt Sodastream. Wassermaxx Deluxe finns att köpa i välsorterade elektronikaffärer och i större varuhus.