Resultat lotto presenteras i direktsända dragningar

TV4s dragningar av veckans resultat lotto sänds kl. 19.55 varje lördag, antingen i huvudkanalen eller i TV7. Denna TV-kanal och tid har varit bestående under alla de år som lotto har existerat. På senare år dras veckans lotto resultat också på onsdagar, men då kl. 18.25.

Svenska Spels Lottoresultat finns HÄR.

Svenska spels lotto har funnits sedan 1980 och har blivit svenskarnas i särklass mest älskade spel. Man behöver inte förnya sig om ett odds alternativt bilda sig vilka hästar, lag alternativt sportutövare som är i aptitlig design före årets tävlingar. Man spelar på slumpmässigt dragna nummer samt hoppas på tur. Samtidigt är där fler spänningsmoment i lotto än i t ex skraplotter, som man ju kan skrapa direkt samt sedan dumpa i soporna. Spänningen man får där varar i värsta fall inte mer än i ett litet antal minuter. Mer info: På denna sajten

En lottorad fyller man i, antingen manuellt inne hos ett spelombud, eller online via någon spelsajt. Tillvägagångssättet för de annorlunda metoderna skiljer sig åt ganska mycket och olika metoder har olika sorters anhängare. De som har spelat lotto i många år samt gör det en aning pga vana och försäkran, väljer inte dän stunden inne hos sitt spelombud i första taget. Ofta ser man en liten skara gubbar med hatt på sig inne hos spelombudet var onsdag samt lördag strax före spelstopp. De sitter kanske där med en bägare kaffe och någon aptitlig bakverk medans de med omsorg fyller i sin lottorad. Siffrorna har de antagligen funderat ut under veckan som vandrat, alternativt så hittar de på kombinationen å stående fot. Alla har sina egna ritualer när det kommer till lottospel och spel i annat.

Den mer bekväme lottospelaren slår sig ner före PC:n när suget efter att skicka in en lottorad slår till, även internetspelarna har ritualer, men i mindre utsträckning än ombudsspelarna. Man kan fylla i och avsända in sin lottorad när man vill fram till spelstopp som infaller kl. 15.15 på onsdagar samt 17.45 på lördagar. Lotto lördag resultat samt lotto onsdag resultat kan man sedan antingen betrakta TVn alternativt, om man skulle missa sändningen på internet.

Är man del i en familj som har det som hävd att satsa å lotto varje vecka, kanske på onsdag för att smaksätta arbetsveckan lite, alternativt på lördag för att fira helgen, så brukar presentationen av resultat lotto vara en av veckans höjdpunkter. I de flesta fall har man spelat ett predisponerat antal lottorader, antagligen en rad per närstående, samt alla sitter tillsammans hemma i tevesoffan för att se kula för kula lockas ur dragningstumlaren. Att avskilja dylik spänning med sina närmaste är underbart och bara det gör det värt att satsa på lotto.

Motsatsen till detta händelse är den ensamme spelare som endast spelar på lotto för att någon dag inbringa lotto jackpott. Denna jackpott kallas drömvinsten samt utdelar när man får alla rätt på lotto och samtidigt förmå träffa rätt på Jokern. Summan man får genom drömvinsten är på åtminstone 75 miljoner kronor.

Genom Internet kan man numera spela på börsnoterade Oz Lotto som får Svenska Spels jackpottar att se löjligt små ut. Man kan också spela framåt i tiden och får mejl när det är jättejackpottar på gång så man kan satsa en rad extra.


Oz Lotto resultat behöver man inte sitta och rätta, det kommer hem via e-post, mycket bekvämt. Klicka på bilden och spela 2 rader helt gratis.

Den som står i teverutan vid var beskrivning av resultat lotto är TV4s Ulrica Bengtsson.