Vinn på lotteri och få ett längre liv

En frände till mig berättade för mig att människor var uppradade i 10- personers vidd till hennes butik vari hon bland andra sålde lotto.

De ville köpa talonger till vad de hoppades skulle vara den segrande talongen i ett Lotto med en jackpott på 112. 000. 000 Euro.

Hon berättade att mer än en-av -tre människor investerade sina surt förvärvade pengar för en chans att bli en vinnare.

Medans de flesta folk känner till att slantar inte ensamt kan ge lycka, verkar deltagandet för att vinna 112 miljoner Euro att likväl de större människor som i själva verket allaredan innehar nog med slantar är mer tilltalade av tillgängliga mer.

Uppenbarligen håller de mesta med Mae Wests betraktelse: “Jag innehar varit rik och jag innehar varit arm.
Och rik är bättre “.

Eller kanske Spike Milligan slagit an en sträng när han sade: “Allt jag begär är en möjlighet att bevisa att slantar ej kan göra jag lycklig”. Klicka här för mer info

Jag antar det var den franska författarinnan Françoise Sagan som lär ha sagt ”Hellre rik och frisk i baksätet på en Jaguar än fattig och sjuk”.

Sjuttonhundratals filosofen Jean-Jacques Rousseau uppmärksammade vad de flesta utav oss har kommit att inse: ”Rikedom är ej en fråga om att har mycket av mycket, det handlar om att inneha vad man önskar ha”.

Och John Ruskin (1819-1900) utmanade den centrala idén för hans tid (att det var något beundransvärt i att vara rik), igenom att förespråka en annan typ av rikedom definierat i termer av godhet, klokhet, känslighet och gudsfruktan.

Slantar antagligen ej kan köpa fröjd alternativt kärlek (enligt Beatles, alltså), men det (pengar) kan köpa ett bättre liv: rika folk lever alltså längre än fattiga människor.

Forskning tyder på att folk med högre inkomster är lyckligare samt tenderar att leva längre än låginkomsttagare.
Också när källan till rikedom är en lotterivinst, ökas livslängden samt högre livskvalitet kan förväntas.

En besiktning utav lotterivinnare visade att slantar i sej minsann inte inhandlar veckor, månader, men flertal år av mer liv.

Det är förhållandet mellan pengar samt andra saker som är nyckelfrågan, att avväga vad vi absolut ska för oss själva och vad vi kan göra för andra.

(Kan detta vara anledningen till att många Lotto-vinnare väljer att dela sina vinster? )

Mer än 2. 000 år efter, nämna Aristoteles att folk hade förstörts utav sina pengar, men nämnde att det var besvärligt, om ej omöjligt, att göra goda gärningar utan ett litet antal resurser.

Epikuros larmade oss om svårigheten att uppnå en balans emellan konkurrerande attraktioner.

Samt franciskanermunken Justin Belitz betonade behovet utav balans emellan vad han kallade de 7Fen-Finans, vänner, festligt, tro, fitness, familj och formell samt informell utbildning.

Han uppgav att han förstod vad de gamle samt övriga innehar sagt i århundraden: ”Rikedom är mer än pengar. ”

Oavsett om du innehar vunnit alternativt delat på $ 112 miljoner Euro, ansats att hålla allt i sitt sammanhang.

Ehuru du idag kan leva längre, och du idag är en vinnare, säger J. Paul Getty “Om man kan räkna dina pengar, ska man ej en giga dollar”.