Är det möjligt att nyttja mossa GTI samt tak GTI likadant?

Järnvitriol eller järnsulfat som är en synonym beteckning används relativt flitigt. Detta är ett medel som tar död på mossan och som kan användas på husets träpartier såväl som på gräsmattan. Men kan man tillämpa mossa GTI samt tak GTI på samma sätt? Svaret på frågan är både ja och nej, det hela beror lite på vilken kategori av järnsulfatprodukt som man väljer.

Järnvitriol till trä samt mossa GTI till gräsmattan

Till att börja med så kan det vara bra att känna till att produkter som är till för att behandla trä ofta kallas för järnvitriol och emellanåt med ytterligare en beteckning. Detta är medel som kan göra mer än att få bukt med mossväxt då de också kan ge träpartiet en finare kulör. Med mossa GTI samt tak GTI så är huvudsyftet att få bort mossa.

De här produkterna används ej på samma sätt vilket egentligen är rätt så logiskt. Man kan ju inte ta sig fram över ett tak som man gör på gräsmattan och dessutom så krävs det lite andra egenskaper då man dessutom behöver överlägga gräsets hälsa.

Se till att du köper korrekt produkt

Även om det rent praktiskt kan vara så att man använder sig av järnsulfat och vatten och inget mer både för tak och gräs så finns det annat som kan påverka användarvänligheten. Betänk att en järnvitriol som är särskilt till för gräset kan komma i en smart dunk som ger automatisk blandning.

Ska man vattna gräsmattan med järnsulfat så kan det skapa kolossal skillnad att använda sig av en produkt som är framtagen för det här. Att det därefter är så att man möjligen sparar pengar på att själv blanda i en vattenkanna (100-200 gram järnsulfat till 10 L vatten) samt vattna ut med spridarbom är en annan sak. För den som inte har något emot att lägga extra tid på det här så kanske det går lika bra att mixa med ett preparat som är till för taket.

Det finns järnvitriolprodukter som har tillsatser som är speciellt bra då man ska vårda en veranda, träfasad alternativt trävägg. Dessa ska man välja då det där med estetik är relevant. Mer tips: På denna sajten weibulls.

God planering är väldigt viktigt för en fin gräsmatta samt ett fint tak

Innan du plockar fram den järnvitriol du har och börjar blanda med vatten för att förse järnsulfat till gräsmattan eller för att behandla taket mot mossa så ska du betänka hur du ska jobba och när. Det finns årstider som är speciellt lämpade för att attackera mossan och därtill så kan det vara bra att upprepa proceduren mer än en gång per år.

Starta med att lära dig mer om din gräsmatta och ditt tak för att komma fram till när och hur du borde processa. Först efter detta så kan du se dig om efter korrekt mossa GTI alternativt tak GTI och köpa denna online eller i en normal affär. Med en bra plan så borde arbetet flyta på enkelt och bra och du kan därpå se fram emot goda resultat samt en hemmiljö som är både hälsosam och förtjusande.

Färdiga produkter är kolossalt dyra. Mossa GTI är 288 gram järnsulfat och resten vatten upp till 1 liter, i en begåvad ejektordunk man kopplar på vattenslangen. För uppemot samma kostnad köper man en större ejektordunk och 25 kg järnsulfat på allt-fraktfritt.se.

Samma ejektordunk funkar till Bensaltensid samt Fulstopp för tak och gångar. Bensaltensid är aktiv ingrediens I både TAK GTI och Grönfri men till ett billigare pris.