Bli av med mossan på ett effektivt sätt med dunk gti

Att hantera gräset samt taket mot mossa tar tid och kostar pengar. Men du kan faktiskt tillvarata på både tid och slantar om du väljer dunk gti som gör det så avsevärt enklare att sprida och som även drar ner på behandlingstiden. Detta är en slags ejektorflaska som är okomplicerad att nyttja sig av då man vill sprida järnsulfat över gräsmattan eller på taket.

allt-fraktfritt.se finns en bra illustration som visar en dunk gti, kallas ejektorspridare där.

Dags att vidtaga mossbekämpning på gräsmattan

Det är inte så konstigt att det finns de som alls inte tar hand om mossan på gräset. Då man tänker sig att man tvingas ge sig ut och röja bort mossa och göra en massa annat ansträngande så måhända man helt enkelt låtsas som att det regnar järnsulfat och glömmer det hela till nästa år.

Men med dunk gti så har man en mossa gti (järnsulfat 288 gram, resten vatten upp till 1 liter, man kan blanda själv för småpengar eller handla färdigt) som är så otroligt lätthanterlig. Man behöver ju endast koppla slangen till dunken som har ejektorspridare. Vattnet som kommer från slangen blandas med dunkens innehåll på ett avsevärt smidigt sätt. Du sprayar på och går ut över gräset för att bli färdig på nolltid!

En ejektorflaska gör att det faktiskt blir roligt att processa gräset innan gödsling och odling. Det här kan man därpå repetera till hösten för att hålla mossan i schack. Därtill så kan man hushålla en hel del pengar på att avstyra dyra produkter som ingalunda skänker samma användarvänlighet.

Spara ejektorflaskan och mixa gödning med vatten och spruta ut lika enkel. Eller andra medel som alg & Mögeltvätt, Fulstopp, Bensaltensid, tvättmedel. Vanligt tvättmedel för kläder, använt till biltvätt gör bilen renare än något bilschampo.

Taket är fullt av mossa, vad kan du göra åt det?

Det är inte blott gräset som drabbas av mossa. Man kan också behöva en Tak gti, Takrengöring Turbo eller Fulstopp Turbo för att fixa med takrengöring. Här får man även bra användning av att kunna spraya mer lösning då man använder sig av slangen och dunk gti. Det blir bra mycket säkrare då man kan stå på en plats alternativt en skylift och spraya upp på taket istället för att klättra upp och spruta uppifrån och ner.

Man kan göra mer än motverka mossa med en god spridardunk

När man är klar med järnsulfatbehandlingen så kan man använda en ejektorflaska till andra saker. Det går till exempel att fylla med rengöringsmedel (Bensaltensid dödar all påväxt samtidigt, Yes fungerar för bara rengöring, det finns mer) för att feja huset utvändigt eller möjligen ta hand om gångar som har blivit jordiga samt leriga. Har man långa staket så är det praktiskt att kunna spraya utan någon större ansträngning.

Man kan likaså förvalta gödningen som följer mossbekämpningen med det här verktyget. Följaktligen skall man spara ejektordunken år från år. Bra infomation på denna länk. Den stora fördelen med dunk gti är att man kommer åt större ytor på så kort tid. Detta har man ju användning av i olika situationer så det här är en produkt som är mycket bra att ha hemma i förrådet.

Om det är så att du inte är säker på ifall du klarar blandningen själv så är det bra att ha en dunk som gör jobbet åt dig. På detta vis så behöver du inte grubbla på ifall du har gjort för mycket eller för lite. Du vet att det blir helt lagom och det är endast att fortsätta med behandlingarna för att få en attraktiv trädgård och ett tak utan mossa.